Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Upptäck konsten i Haninge med konstapp

Upptäck konsten är appen för både konstälskaren som inte kan få nog, och för den nyfikne som vill veta mer om den offentliga konsten i Haninge. Appen är framtagen av Stockholms läns museum i samarbete med Haninge kommun. Här presenteras även offentlig konst i flera andra kommuner. Ladda ner appen gratis till din mobiltelefon och följ med på en promenad i konstens tecken!

Konstapp Upptäck konsten Upptäck konsten med ny app Foto: Rebecka Walan

Den offentliga konsten är en guldgruva som finns i det offentliga rummet. Ändå går den ibland oss obemärkt förbi. Det vill Stockholms läns museum tillsammans med länets kommuner råda bot på. Med appen Upptäck konsten blir det lätt och roligt att upptäcka den offentliga konsten.

Här presenteras konst från Handen, Brandbergen och Tungelsta. Konsten i Haninge speglar olika tider och har en spännvidd av olika former. Lysande lav på stenar eller en flyttkartong med drömmar i en gränd. Varje konstverk rymmer en berättelse, om platsen eller om de som vistas där.

Appen blir ett sätt att få veta mer om tankarna bakom konstverken. Efter hand kommer det att fyllas på med fler konstverk.

Appen laddar du ner gratis till din mobil via AppStore eller GooglePlay

Senast uppdaterad: 27 oktober 2022