Kultur för vuxna

Haninge kultur erbjuder ett varierat kulturutbud för vuxna med tonvikt på musik och konserter på flera scener i hela kommunen. Författarprogram, föreläsningar, teater, cirkus och dans finns också med i utbudet. Arrangemangen är oftast gratis eller erbjuds till en mycket låg kostnad för att alla ska kunna ta del av dem. Kultur- och fritidsförvaltningen stöttar också föreningar som själva vill göra arrangemang. Just nu har vi pausat de större arrangemangen inomhus på grund av den pågående pandemin. Istället satsar vi på oannonserad popupkultur utomhus under sensommar och höst. Men i oktober kommer vi att börja så smått med lunchkonserter i Haninge kulturhus och konserterna är Coronaanpassade. Läs mer om det under lunch- och kvällskonserter.

Lunch- och kvällskonserter 

Lunchkonserter i många olika genrer utgör en central del i kulturutbudet. På fredagar arrangeras ofta lunchkonserter på någon av våra scener i Haninge. Vi erbjuder ibland även konserter under kvällar och helger.

Läs mer om konserter i Haninge

Mika-Takehara-foto-Jose Figueroa.gif
Utbud med teater, nycirkus, dans, föredrag och författarprogram

Teater, cirkus och dans görs ofta i samverkan med Haninge Riksteaterförening. Ta del av aktuella teaterproduktioner, nycirkusföreställningar och samtida dans av professionella, erkända koreografer och kompanier. 

Författarprogram och föreläsningar i samverkan med biblioteken och ABF Södertörn

På våra bibliotek kan man lyssna på aktuella författare och föreläsare. Föredragen ska beröra aktuella ämnen och vara intressanta och angelägna för Haningeborna. ABF Södertörn är en aktör Haninge kultur gärna samverkar med kring dessa program. På Haninges bibliotek erbjuds också flera litteraturcirklar och i biblioteket i Handen finns en filmklubb.

Läs mer på bibliotekets hemsida

Lokala kulturaktörer – Soppa&Surr

Varje torsdag finns en öppen scen med olika program i Haninge kulturhus. Här kan man träffas, äta soppa och samtidigt ta del av en konsert eller ett föredrag.  Här kan du även själv framträda eller arrangera någon kulturverksamhet eller workshop få plats. Är du intresserad att samverka kring utbudet för Soppa&surr kan du kontakta michael.vinsa@haninge.se som är scenmästare i Haninge kulturhus.

Konsthallen i Haninge kulturhus

Här visas samtidskonstutställningar och alla är välkomna till vernissager och program i anslutning till dem.

Konsthallen i Haninge kulturhus

Synpunkter och idéer kring kultur

Vill du framföra någon synpunkt eller komma i kontakt med oss i Haninge kultur så kontakta kultursamordnare kristina.nyman@haninge.se. Är du intresserad av att göra ett samarrangemang med oss i Haninge kulturhus mejlar du: samarrangemang@haninge.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 22 september 2020