Ansök till Haningesalongen 2019

Ta chansen att ställa ut din konst - sök till årets Haningesalong! Välkommen med din ansökan senas den 30 september. I år är temat fritt!

Varje år deltar både amatörer och yrkesverksamma konstnärer i Haningesalongen. Ansök med fotografier på högst fem konstverk. En jury tittar på de konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med. Sista ansökningsdag är den 30 september.

Haningesalongen öppnar den 7 december 2019 och stänger den 26 januari 2020 i Konsthallen i Haninge kulturhus. Haningesalongen är till för alla som bor i Haninge och ska avspegla Haninges befolkning, när det gäller utställare och besökare. 

Vem kan ansöka?
Både yrkesverksamma konstnärer och amatörer som fyllt 18 år och har anknytning till Haninge kommun kan ansöka om att delta i Haningesalongen. Personal på kultur- och fritidsförvaltningen eller kultur- och fritidsnämndens ledamöter får inte delta i Haningesalongen.

Vilka konstformer kan ställas ut?
På Haningesalongen kan måleri, skulptur, teckning, grafik, fotografi, textil, video och installationskonst ställas ut.

Hur ansöker jag?

  1. Ansök med fotografier på högst fem konstverk. Inga originalverk ska lämnas eller skickas in.
  2. Verken ska vara högst tre år gamla och vara till försäljning. Bildkonst ska vara förberedd för att kunna hängas upp.
  3. Pappersfotografier ska vara i färg och vara maximal 20x30 cm. Märk varje fotografi och DVD, tydligt på baksidan med verkets titel, ditt namn, adress och telefonnummer.
  4. Fyll i och skicka in ansökningsblanketten tillsammans med fotografierna. På blanketten står var du ska skicka blanketten.

Ladda ner blanketten här

När ansöker jag?
Skicka din ansökan senast 30 september 2019. Salongen börjar  7 december 2019 och stänger den 26 januari 2020.

Vad händer med min ansökan och när får jag besked?
En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med i Haningesalongen. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post vecka 41.
De konstverk som har kommit med ska lämnas in till Haninge kulturhus onsdag 4 december 2019. Konstverken hämtas måndag 27 januari 2020 efter att utställningen har stängt. Fotografier av konstverk återsänds inte.

Juryns val?
Varje år delar juryn ut ett stipendium ”Juryns val” på 20 000 kronor till en deltagare i Haningesalongen.

Vill du ha mer information?
Om du vill veta mer om utställningen eller har andra frågor välkommen att kontakta konstintendent Kristyna Müller, se kontaktuppgifter i box till höger. Välkommen med din ansökan!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 29 augusti 2019