Haningesalongen 2022

Haningesalongen 2022 öppnar lördagen den 3 december 2022.

Haningesalongen inbjudan Haningesalongen inbjudan Foto: Ilja Karilampi

Sök till Haningesalongen 2022!

Måleri eller video? Fotografi? Graffiti, design eller mode?

Är du en skapande person bosatt i Haninge? Då har du chansen att ansöka till Haningesalongen och få visa ditt arbete på Haninge konsthall. Salongen är jurybedömd och två av årets utställare har dessutom möjlighet att bli mottagare av Haninges konststipendium.

Utställningen invigs lördag den 3 december med stipendieutdelning och kalas!

Sista ansökningsdag är den 22 augusti 2022. Haningesalongen öppnar lördag den 3 december 2022 och pågår till och med söndag den 15 januari 2023. 

Mer information om Haningesalongen 2022

Varje år deltar både amatörer och yrkesverksamma konstnärer i Haningesalongen på konsthallen i Haninge kulturhus. Ansök med fotografier av högst fem verk. En jury tittar på de verk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med. 

Vem kan ansöka?

Både yrkesverksamma konstnärer och amatörer som fyllt 18 år och har anknytning till Haninge kommun kan ansöka om att delta i Haningesalongen. Personal på kultur- och fritidsförvaltningen eller kultur- och fritidsnämndens ledamöter får inte delta i Haningesalongen. Haningesalongen är till för alla som bor i Haninge och ska avspegla Haninges befolkning när det gäller utställare och besökare. 

Vilka konstformer kan ställas ut?

På Haningesalongen kan måleri, skulptur, teckning, grafik, fotografi, textil/mode, video och installationskonst ställas ut.

Hur ansöker jag?

  1. Ansök med fotografier av högst fem konstverk. Inga originalverk ska lämnas eller skickas in.
  2. Verken ska vara högst tre år gamla och vara till försäljning. Bildkonst ska vara förberedd för att kunna hängas upp.
  3. Pappersfotografier ska vara i färg och vara maximal 20x30 cm. Märk varje fotografi och DVD, tydligt på baksidan med verkets titel, ditt namn, adress och telefonnummer.
  4. Fyll i och skicka in ansökningsblanketten tillsammans med fotografierna. På blanketten står var du ska skicka blanketten.

När ansöker jag?

Skicka din ansökan senas måndag 22 augusti 2022. Salongen öppnar den 3 december 2022 och pågår till och med söndag den 15 januari 2023.

Vad händer med min ansökan och när får jag besked?

En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med i Haningesalongen. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post vecka 40.

De konstverk som har kommit med ska lämnas in till Haninge kulturhus onsdag 30 november 2022 kl. 9-11 och 17-19. Konstverken hämtas efter att utställningen har stängt, måndag 16 januari 2023 kl. 9-11 och 17-19. Fotografier av konstverk återsänds inte.

Stipendium?

Varje år väljer juryn ut en av de deltagande konstnärerna i Haningesalongen som tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor. År 2022 kommer två stipendier att delas ut om 20 000 kronor. Detta är ett undantag då ingen stipendiat kunde utses under 2021, på grund av restriktionerna i samband med pandemin. 

Vill du ha mer information?

Om du vill veta mer om utställningen eller har andra frågor välkommen att kontakta konstintendent Sarah Guarino Werner via mail på sarah.guarino@haninge.se eller Margaretha Westman på margarethawestman40@gmail.com

Ansök

Skicka in din ansökan till:
Haninge kommun
Kulturhuset, Poseidons torg
"Haningesalongen"
136 81 Haninge

Varmt välkommen med din ansökan!

ARRANGÖR: Haninge konsthall och Österhaninge konstförening.

Kontakt

Sarah Guarino Werner
Konstintendent
08-606 52 75
sarah.guarino@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
08-606 80 99
ulrika.sten@haninge.se


Besöksadress

Konsthallen ligger i Haninge kulturhus,
Poseidons torg 8
Handen


Följ oss på Instagram! 

Du hittar oss på @Haninge__konsthall.

Senast uppdaterad: 16 juni 2022