Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skola och förskola

I Haninge finns ett brett utbud av både kommunala och fristående för- och grundskolor. Kommunen driver också en av landets största och modernaste gymnasieskolor, Fredrika Bremergymnasiet. Vill du studera som vuxen finns Centrum Vux, som erbjuder populära utbildningar i kommunal regi.

Aktuellt

2024-05-03
Nolltolerans mot övergrepp och trakasserier i Haninges skolor

SVT har i ett flertal reportage granskat Haninge kommuns bristande hantering av uppgifter om misstänkta övergrepp och kränkningar mot barn på Båtsmansskolan och Brandbergsskolan mellan åren 2005 och 2016. Den före detta idrottslärare som reportagen handlar om, köptes ut av dåvarande skolledning och en polisanmälan gjordes inte, trots ett flertal vittnesmål från elever, föräldrar och medarbetare.

En kvinnlig lärare i ett klassrum

2024-03-22
Lärarstudenter fortsatt nöjda med Haninge som arbetsgivare

I dagarna släppte undersökningsbolaget Universum sin årliga undersökning, Talent Research, i vilken lärarstudenter rankar Haninge kommun som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

Barnteckning

2024-03-19
Förskolans Meetingdagar 2024 sprider efterfrågad kunskap

Haninges kommunala förskolor har blivit en förebild för Sveriges förskolor. Sedan tidigt 2000-tal har våra kommunala förskolor framgångsrikt arbetat med hur vi kan skapa den bästa likvärdiga förskolan med hög kvalitet. Den 25-26 april är det dags att dela med oss av arbetet och sprida kunskap och inspiration till fler förskolor i Sverige.

Senast uppdaterad: 26 april 2024