Haninge kulturhus

Haninge kulturhus har ett bibliotek, en konsthall, kulturrum för scenkonst och en foajé med café och tidningshörna. Här finns plats för olika sorters tillställningar, till exempel vernissage, teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Haninge kulturhus med ljuskonstverk av Cecilia Ömalm på fasaden, Poseidonia, 2017. Foto: Olin Design. Haninge kulturhus med ljuskonstverk av Cecilia Ömalm på fasaden, Poseidonia, 2017.

Biblioteket

I biblioteket finns cirka 50 läsplatser och några grupprum. Bibliotekets samlingar består av cirka 90 000 volymer, böcker, cd-skivor, cd-rom, videofilmer, kassettböcker, talböcker med mera samt ett rikt urval av tidningar och tidskrifter. Biblioteket har publika datorer med Internet och tillgång till databaser och ordbehandling. En av datorarbetsplatserna är anpassad för funktionshindrade. Personal hjälper gärna till med informationssökning och litteraturfrågor. Barnavdelningen har ett litet hus för sagostunder och annan barnverksamhet.

I bokbeståndet ingår bland annat litteratur om Haninge och böcker på många olika språk. I anslutning till bokhallen finns ett bokmagasin, som är öppet för besökarna. I foajén finns ett 70-tal dagstidningar, läsplatser, datorer för tidningsläsning samt ett café med enklare maträtter.

Se öppettider för biblioteket här


Konsthallen

I konsthallen vill vi visa vad som händer inom samtidskonsten idag, knyta an till människors livssituation och öppna för reflektion och samtal. I samband med utställningarna ordnar vi visningar och program bland barn och ungdom. I bildverkstaden som ligger intill konsthallen ska besökarna ges möjlighet att bearbeta upplevelser och intryck från utställningarna.

Se vad som händer i Konsthallen


Teatern

I teatern kan du se ett brett utbud av scenkonst, författarsamtal och föredrag, både dag- och kvällstid. Teatern har 140 platser.

Läs mer om scenkonst för barn

Se samtliga program i evenemangskalendern


Har du en programidé?

Kontakta oss. Tycker vi att din idé är intressant och nyskapande går vi in i ett nära samarbete. Var ute i god tid med tanke på förberedelser som lokalbokning, marknadsföring med mera. Vi samarbetar ofta med olika föreningar och andra arrangörer i kommunen.


Boka lokal i kulturhuset

Haninge kulturhus erbjuder lokaler för både det lilla mötet eller den lite större sammankomsten. Läs mer om våra lokaler och mötesrum här. 


 

Kontakt

Besöksadress
Poseidons torg 8
Haninge

Lånedisk
08-606 85 97

Vuxeninformation
08-606 85 93

Barninformation
08-606 85 98

Talboksinformation
08-606 85 70 (torsdag 10.00–12.30)

Postadress
Haninge kulturhus
Haninge kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
136 81 Haninge

Samarrangemang

Haninge kultur prioriterar samarrangemang som riktar sig till barn och unga.Kontakt

Om du är intresserad av att göra ett samarrangemang eller ett samarbete med oss, kontakta samarrangemang@haninge.se

Kulturhusets kafé

Kaféet i kulturhuset drivs av det sociala företaget Bönorna i Handen. Kaféet erbjuder ett stort utbud av kakor, sallader och smörgåsar. Kom och fika, eller ta en lunchsallad i rofylld, vacker miljö. Marianne och Isabelle hälsar dig varmt välkommen.
Vill du beställa mat eller fika i samband med en konferens? Vi behöver få din beställning tre dagar i förväg, gärna fem dagar i förväg om det är möjligt.

Öppettider
Vardagar 10--16

Kontakt
kulturhuset@bonorna.se
072 399 01 36

Senast uppdaterad: 6 oktober 2021