Haninge kulturhus

Olin Design. Haninge kulturhus med ljuskonstverk av Cecilia Ömalm på fasaden, Poseidonia, 2017. Foto: Olin Design. Haninge kulturhus med ljuskonstverk av Cecilia Ömalm på fasaden, Poseidonia, 2017.

Haninge kulturhus har ett bibliotek, en konsthall, kulturrum för scenkonst och en foajé med café och tidningshörna. Här finns plats för olika sorters tillställningar, till exempel vernissage, teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Biblioteket

I biblioteket finns cirka 50 läsplatser och några grupprum. Bibliotekets samlingar består av cirka 90 000 volymer, böcker, cd-skivor, cd-rom, videofilmer, kassettböcker, talböcker med mera samt ett rikt urval av tidningar och tidskrifter. Biblioteket har publika datorer med Internet och tillgång till databaser och ordbehandling. En av datorarbetsplatserna är anpassad för funktionshindrade. Personal hjälper gärna till med informationssökning och litteraturfrågor. Barnavdelningen har ett litet hus för sagostunder och annan barnverksamhet.

I bokbeståndet ingår bland annat litteratur om Haninge och böcker på många olika språk. I anslutning till bokhallen finns ett bokmagasin, som är öppet för besökarna. I foajén finns ett 70-tal dagstidningar, läsplatser, datorer för tidningsläsning samt ett café med enklare maträtter.

Biblioteken i Haninge

Konsthallen

I konsthallen vill vi visa vad som händer inom samtidskonsten idag, knyta an till människors livssituation och öppna för reflektion och samtal. I samband med utställningarna ordnar vi visningar och program bland barn och ungdom. I bildverkstaden som ligger intill konsthallen ska besökarna ges möjlighet att bearbeta upplevelser och intryck från utställningarna.

Se vad som händer i Konsthallen


Teatern

I teatern kan du se ett brett utbud av scenkonst, författarsamtal och föredrag, både dag- och kvällstid. Teatern har 140 platser.

Scenkonst för barn

Samtliga program, se Evenemangskalendern


Kulturambassadör

Haninge kulturhus får stor hjälp med att sprida information om program av husets ambassadörer. Att vara ambassadör kan även innebära att du arrangerar aktiviteter. Varje ambassadörskap utformas individuellt.

Läs mer om kulturambassadörsprogrammet 


Har du en programidé?

Kontakta oss. Tycker vi att din idé är intressant och nyskapande går vi in i ett nära samarbete. Var ute i god tid med tanke på förberedelser som lokalbokning, marknadsföring med mera. Vi samarbetar ofta med olika föreningar och andra arrangörer i kommunen.

Kulturhusets kafé

Kaféet i kulturhuset drivs av det sociala företaget Bönorna i Handen. Kaféet erbjuder ett stort utbud av kakor, sallader och smörgåsar. Kom och fika, eller ta en lunchsallad i rofylld, vacker miljö. Marianne och Isabelle hälsar dig varmt välkommen.
Vill du beställa mat eller fika i samband med en konferens? Vi behöver få din beställning tre dagar i förväg, gärna fem dagar i förväg om det är möjligt.

Öppettider
Vardagar 10--16

Kontakt
kulturhuset@bonorna.se
072 399 01 36

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 december 2019