Konst

I Haninge finns det konst på många platser i kommunen från Tungelsta i söder till Vendelsö i norr. I Haninge kulturhus finns det en konsthall och även 20m2 konst, en utställningsvägg för konstnärer, föreningar och skolor verksamma i Haninge. Här kan du läsa mer om arbetet med konst i kommunen.

Utställning ”Platslös, platslösare, platslösast – Atopotatos” 

Titeln är en ungefärlig översättning av grekiskans atopotatos som beskriver platslöshet. I utställningen möter vi frågeställningar kring medborgarskap, flykt och identitet och ser ett samtida landskap som vi alla har olika erfarenheter av. Genom en installation av film och foto följer vi konstnärens möte med och resa genom asylsökandes Sverige. Det är en resa som kan liknas med Don Quijotes galna resa och upptåg och konstnären refererar flitigt till denna bok av Miguel Cervantes.

Konstverkstan

Konstverkstaden Haninge Kulturhus

Konstverkstan är ett rum för inspiration, nyfikenhet och skapande. Barn i olika åldrar är välkomna in. På plats finns det en pedagog som möter upp med spännande material. Konstverkstan ligger i bredvid konsthallen och där inspireras vi av pågående utställningar.

Läs vad som händer i Konstverkstaden för förskola 1-5 år

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 april 2018