Konsthallen - i dialog med samtiden

Konsthallen är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Vi presenterar fem utställningar per år av både etablerade och mindre kända konstnärer. Konsthallen har i genomsnitt 3000 besökare per utställning. Här kan du se konst som för en dialog med sin egen tid, och ställer angelägna frågor om vårt samhälle och vår kultur.

Pågående utställning 16 juni – 9 september. Mot nya horisonter av Anna Ådahl

Anna Ådahl blickar in i dåtidens framtid och låter den landa i dagens Haninge. Hon undersöker visioner kring hur staden kan planeras och hur människor kan leva och röra sig i den. I utställningen finns ett helt nytt verk som genom ett digitalt verktyg förstärker verkligheten och synliggör Poseidons torgs historiska lager. Hittat material är en röd tråd i utställningen som innehåller flera av konstnärens centrala verk.

Mer om utställningen och kommande program.

I dialog med samtiden

Vi lägger stor vikt vid att hålla en levande dialog med vår publik. Det gör vi genom visningar av utställningar, workshops, vernissager, föredrag, aktiviteter i verkstaden, samarbeten med skolor och mycket mer. Alla möten med grupper bygger på ett aktivt deltagande där både samtal och praktiskt arbete växer fram utifrån besökarens upplevelse av konsten.

Kultur för barn

Vill du komma till oss på fritiden erbjuder vi verkstäder på lov, helger och eftermiddagar. Alla visningar i konsthallen är kostnadsfria, likaså barnens kreativa arbete i konstverkstaden. Konstverkstaden rymmer 18-20 barn per tillfälle.

Här kan du se aktuellt program för barn


Vill du ställa ut din konst hos oss?

Är du verksam konstnär och intresserad av att ställa ut i konsthallen? Fyll i blanketten och skicka till oss. Vi behandlar intresseanmälningar två gånger varje år. Sista ansökningsdatum är 26 februari och 25 september varje år.

Intresseanmälan för att ställa ut konst i konsthallen

Behöver du veta hur stor lokalen är?

Planritning över konsthallen

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 6 augusti 2018