Konsthallen i Haninge kulturhus

Konsthallen är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Vi presenterar fem utställningar per år av både etablerade och mindre kända konstnärer. Konsthallen har i genomsnitt 3000 besökare per utställning. Här kan du se konst som för en dialog med sin egen tid, och ställer angelägna frågor om vårt samhälle och vår kultur.

Utställning av Jonas Liveröd Foto: Jonas Liveröd

Så anpasar vi Haninge kulturhus med anledning av coronaviruset

Haninge kulturhus är stängt för att minska smittspridningen och håller endast öppet för begränsade tjänster för biblioteket i Handen. Det innebär att Konsthallen, Konstverkstan, kafé Bönorna samt lokalbokningen är stängda tills vidare. 

I dialog med samtiden

Vi lägger stor vikt vid att hålla en levande dialog med vår publik. Det gör vi genom visningar av utställningar, workshops, vernissager, föredrag, aktiviteter i verkstaden, samarbeten med skolor och mycket mer. Alla möten med grupper bygger på ett aktivt deltagande där både samtal och praktiskt arbete växer fram utifrån besökarens upplevelse av konsten.


Kultur för barn

Vill du komma till oss på fritiden erbjuder vi verkstäder på lov, helger och eftermiddagar. Alla visningar i konsthallen är kostnadsfria, likaså barnens kreativa arbete i konstverkstan. Konstverkstan rymmer ca 12 barn per tillfälle.

Här kan du se aktuellt program för barn


Vill du samarbeta med oss?

Är du yrkesverksam konstnär som arbetar med utställningar, pedagogiska projekt eller offentlig konst? Skicka in din intresseanmälan till oss!

Varje år i september träffas utställningsgruppen och tittar på material som konstnärer sänder in. Sammanställ dina kontaktuppgifter, en kort motivering till varför du är intresserad av att verka i Haninge, CV och referensbilder i en pdf (högst tio sidor). Senast den 31 augusti behöver vi ha ditt mejl. Skicka till Sarah Guarino Werner

Vi återkopplar till alla som har skickat in material efter att utställningsgruppen har träffats, senast i v. 41. Vi sparar intresseanmälningar i tre år.


 

Kontakt

Sarah Guarino Werner
Konstintendent
08-606 52 75
sarah.guarino@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
08-606 80 99
ulrika.sten@haninge.se


Besöksadress
Poseidons torg 8
Handen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 december 2020