Konsthallen – i dialog med samtiden

Utställning av Jonas Liveröd Fotograf: Jonas Liveröd

Konsthallen är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Vi presenterar fem utställningar per år av både etablerade och mindre kända konstnärer. Konsthallen har i genomsnitt 3000 besökare per utställning. Här kan du se konst som för en dialog med sin egen tid, och ställer angelägna frågor om vårt samhälle och vår kultur.

Pågående utställning 22 september – 24 november Big Bang av Jonas Liveröd

I Jonas Liveröds utställning har en enorm takkrona tagit form. I den balanserar kopior av antika konstverk med medicinburkar och strumpbyxor utdragna till rånarluvor som möter skämtartiklar i förvrängda dimensioner. Längs med ena väggen finns även fem verk med teckningar och utskurna siluetter. Utställningens båda delar tar avstamp i samlarens subjektiva sätt att tolka världen.

Big Bang av Jonas Liveröd (folder)


I dialog med samtiden

Vi lägger stor vikt vid att hålla en levande dialog med vår publik. Det gör vi genom visningar av utställningar, workshops, vernissager, föredrag, aktiviteter i verkstaden, samarbeten med skolor och mycket mer. Alla möten med grupper bygger på ett aktivt deltagande där både samtal och praktiskt arbete växer fram utifrån besökarens upplevelse av konsten.

Kultur för barn

Vill du komma till oss på fritiden erbjuder vi verkstäder på lov, helger och eftermiddagar. Alla visningar i konsthallen är kostnadsfria, likaså barnens kreativa arbete i konstverkstaden. Konstverkstaden rymmer 18-20 barn per tillfälle.

Här kan du se aktuellt program för barn

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 26 september 2018