Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Konsthallen i Haninge kulturhus

Haninge konsthall är en plats för svensk och internationell samtidskonst. Vi presenterar fem utställningar per år av både etablerade och mindre kända konstnärer.

Kvinna med ryggen mot kameran framför Handenterminalen. Farvash, Paradox Tale of Logic Gate (stillbild). Foto: Senay Berhe.

Vår målsättning är att presentera konst som för en dialog med sin egen tid och ställer angelägna frågor om vårt samhälle och vår kultur. Utgångspunkten för de kommande årens program är ”Haninge i världen och världen i Haninge” och frågan hur vi ”samsas i världen”. Det lilla speglar det stora, och tvärtom. I en globaliserad värld är vi alla sammanlänkade, på gott och ont, och länken är inte bara extern utan även inomkroppslig, vi delar inte bara naturresurser och mat, utan även i allt högre grad även drömmar, mål och referenser.

aktuella utställningar

KOMMANDE:

FARVASH

Haninge konsthall, 18 april – 9 juni 2024. 

 

 

 

tidigare utställningar

I Want to Seduce You, performance av Louise Blad på Haninge konsthall, 2020I Want to Seduce You, performance av Louise Blad på Haninge konsthall, 2020Foto: Sarah Guarino Werner

Läs om våra tidigare utställningar här. 

Kontakt och öppettider

Öppettider
måndag–torsdag kl. 9–19
fredag kl. 9–17
lördag kl. 11–16
söndag kl. 12–16

Besöksadress
Konsthallen Haninge kulturhus,
Poseidons torg 8
Handen

Kontakt

Alice Sjöstedt
Tf. konstintendent Haninge konsthall
08-606 52 75
alice.sjostedt@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
08-606 80 99
ulrika.sten@haninge.se

Följ oss på Instagram! 
Du hittar oss på @Haninge__konsthall.

Senast uppdaterad: 28 mars 2024