Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vega skola & aktivitetshus

Vega skola & aktivitetshus ligger mitt i centrala Vega. Huset rymmer både grundskola, idrottshall, bibliotek, kulturskola och öppen ungdomsverksamhet. Här finns också ett rörelserum, café och rum för möten, aktiviteter och evenemang.

Stort vitt hus i flera våningar. Foto: Nikolaj Jacobsen / C.F.Møller.jpg

När allt samlas i samma hus blir det lätt att upptäcka nya intressen. Här kan du både lära, upptäcka och mötas! Och genom smart planering kan samma lokaler användas av både skola, föreningsliv och kommunens kultur- och fritidsverksamheter.

Idrottshall och rörelserum

Idrottshall med människor i.Foto: Thomas Hultgren

Här finns en fullstor idrottshall och ett rörelserum. Efter skoltid fylls de av idrottsföreningar och andra aktörers aktiviteter. Flera föreningar har prova-på-tillfällen i idrottshallen för att ge fler möjlighet att upptäcka olika idrotter. Det finns också möjlighet att arrangera cuper och läger med övernattning i huset.

Kulturrum

I Vega skola & aktivitetshus får kulturen ta plats. Här finns utrymme för teater, konserter och föreläsningar i det stora kulturrummet som rymmer upp till 150 personer.

Senast uppdaterad: 12 december 2023