Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vega skola & aktivitetshus

I augusti 2023 öppnade Vega skola & aktivitetshus mitt i centrala Vega. Huset rymmer både grundskola, idrottshall, bibliotek, kulturskola och öppen ungdomsverksamhet. Här finns också ett rörelserum, café och rum för möten, aktiviteter och evenemang.

Stort vitt hus i flera våningar. Foto: Nikolaj Jacobsen / C.F.Møller.jpg

Vår tanke är att när allt samlas i samma hus blir det lätt att upptäcka nya intressen. Här kan du både lära, upptäcka och mötas! Och genom smart planering kan samma lokaler användas av både skola, föreningsliv och kommunens kultur- och fritidsverksamheter.

Idrottshall och rörelserum

Här finns en fullstor idrottshall och ett rörelserum. Efter skoltid fylls de av idrottsföreningar och andra aktörers aktiviteter. Flera föreningar kommer att ha prova-på-tillfällen i idrottshallen för att ge fler möjlighet att upptäcka olika idrotter. Det finns också möjlighet att arrangera cuper och läger med övernattning i huset.

Kulturrum

I Vega skola & aktivitetshus får kulturen ta plats. Här finns utrymme för teater, konserter och föreläsningar i det stora kulturrummet som rymmer upp till 150 personer.

Bibliotek

Biblioteket i Vega skola & aktivitetshus är ett kombinerat folkbibliotek och skolbibliotek. Här finns gott om studieplatser och studierum för dig som vill studera i lugn och ro eller tillsammans med en studiekompis. Biblioteket ligger vid huvudentrén i anslutning till caféet och du får gärna sitta ner med en fika när du läser tidningen eller dina böcker.

Mer om biblioteket i Vega

Fritidsgård

Fritidsgården erbjuder en rolig och meningsfull fritid för unga i årskurs 7-9.

Mer om fritidsgården

Öppettider Vega skola & aktivitetshus

Huset är öppet:
Måndag-torsdag: 8.00-21.00
Fredag: 8.00-22.00,
Lördag: 8.00-17.00
Söndag: 8.00-18.00

Café Vega är öppet:
Måndag-fredag: 9.00-20.00
Lördag: 9.00-16.30
Söndag: 9.00-17.00

Hyr lokal i Vega skola & aktivitetshus

Huset är anpassat för att både föreningar, andra aktörer och privatpersoner ska kunna boka lokaler för möten, evenemang och kurser. Matlagningskurs i hemkunskapssalen? Konferens i ett mötesrum? Yoga i rörelserummet? Här finns många möjligheter.

Boka lokaler i Vega skola och aktivitetshus

Kontakt och hitta hit

Vega skola & aktivitetshus ligger precis bredvid pendeltågsstationen i Vega.
Adress: Vega allé 61

E-post: vega.aktivitetshuset@haninge.se

Senast uppdaterad: 7 september 2023