Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Engagera dig och påverka

Du som bor i Haninge kan vara med och påverka hur din kommun ska vara, inte enbart genom att rösta i de kommunala valen vart fjärde år. Här nedan ser du andra sätt att påverka och vara delaktig i din kommuns utveckling.

Ungdomar som diskuterar och tittar gemensamt på en smartphone Foto: Mostphotos

Synpunkter och förslag

Har du synpunkter eller förslag på hur vi kan förbättra kommunens verksamheter och fysiska miljöer? Du kan lämna in en eller flera synpunkter inom kommunens alla verksamhetsområden. Synpunkten skickas till berörd förvaltning och om du lämnat kontaktuppgifter får du inom kort återkoppling på det du skickat in. 

Lämna synpunkt eller förslag till Haninge kommun

Felanmälan

Har du någon brist som du vill felanmäla exempelvis klotter, brister i snöröjning eller nedskräpning ska du i stället skicka in en felanmälan.

Skicka felanmälan till Haninge kommun

Haningeförslag

Haningeförslag är till för dig som har en idé till våra politiker om hur Haninge kan utvecklas. Här kan du lämna in ditt eget Haningeförslag eller rösta på andras förslag. Förslag som får fler än 50 röster under 90 dagar kommer behandlas av ansvarig politisk nämnd.

Läs mer och lämna ett Haningeförslag

Visselblåsarärenden och oegentligheter

Här kan du anmäla missförhållanden som är av allmänt intresse och som omfattas av lagen om skydd för personer som rapporterar om missförhållanden. Även övriga oegentligheter som inte är av allmänt intresse och omfattas av skyddet kan anmälas i kanalen.

Anmäl visselblåsarärenden och oegentligheter

 

Senast uppdaterad: 8 september 2023