Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Våra parker

I Haninge har vi tio parker utspridda i våra kommundelar. För att du ska vilja besöka din park tror vi att den behöver vara en trygg plats som är lätt att komma till och som ser fin och levande ut. För att parken ska ge dig allt detta måste vi naturligtvis sköta växter, parkbänkar och lekplatser på ett bra sätt. Det måste också finnas tillräckligt många parker, med rätt innehåll.

Flygvy över köksträdgården i Höglundaparken i Jordbro Köksträdgården i Höglundaparken Foto: Lars Bredenberg

Målbild för Haninges parker

Parken ska vara så fin och inbjudande, att du gärna tar med dig dina gäster på en promenad för att visa upp den, om du bor inom 1 000 meter.

Parker är mötesplatser

Din park är ett gemensamt vardagsrum för grannskapet. Parken är en plats där människor från olika bostadsområden kan mötas. Här ska finnas plats för barn att träffa nya kompisar, och för ungdomars uteliv. Vi vill se familjepicknickar på filtar och erbjuda parkbänkar för vila av trötta ben.

 • Parker är kultur
  Din park visar en del av Haninges historia och här finns utrymme för konstnärliga uttryck.

 • Parker är hälsa
  I din park kan du leka och motionera. Här kan du också hitta rofyllda platser för avkoppling.

 • Parker är ekologi
  Parken innehåller många arter och livsmiljöer för djur och växter. Parkens gröna ytor tar hand om dagvatten

 • Parker är utveckling
  Parkerna gör Haninge till en bra plats att bo på, en plats som många vill besöka och flytta till. Haninge känner framtidstro.

Senast uppdaterad: 5 september 2023