Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Brageparken

Brageparken, ett stenkast från Haninge centrum, är en liten park som lever sitt eget liv, vid sidan av de större promenadstråken.

En dold pärla bland bostadshusen

Nämner man Brageparken ställer sig många frågande. "Jaså, menar du Rådjursparken?" Skulpturen Hind med kid av Arvid Knöppel är det fler som känner till.

När våren går mot sitt slut och sommaren tar vid står parken i full blom. Det rododendronbuskage som ramar in gräsmattan är magnifikt. Parkbänkarna vid pergolan uppskattas av många, inte minst äldre som bor i flerfamiljshusen intill. I juli är den röda pergolan översållad med tiotusentals små gula honungsrosor.

Brageparken i framtiden


Foto: Tomas Södergren

Vi vill förstärka och utveckla det som är Brageparken kännetecken – de fantastiska rododendronbuskagen. Genom att utöka planteringarna i parkens östra del skapas ett större parkrum och en inbjudande entré mot Dalarövägen.

Det känns också angeläget att utveckla lekplatsen till en stimulerande miljö, även för de yngre barnen.


Brageparkens historia

Flerfamiljshusen runt Brageparken byggdes mellan 1953 och 1962. Förmodligen kom parken till då. Fastigheterna innehöll även många verksamheter. Här fanns lekskola, post, taxiväxel, mödravård, tobaksaffär, radioaffär, konditori och polis. Kommunalhuset låg i närheten, på Runstensvägen.

KONTAKT

Park och teknik

För felanmälan, synpunkter och frågor


Telefonnummer: 08 - 606 53 00

Måndag-torsdag 9-12 och 13-15. Fredagar 9-12.

stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 1 februari 2024