Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Eskilsparken i Handen

Eskilsparken är en stabil 50-åring och den är fortfarande en generös och uppskattad åretruntpark med många fina delar. Nu har det har blivit dags att ge den ett lyft. När vi rustar upp parken vill vi hylla den fina gestaltningen och ta ett helhetsgrepp om både den anlagda parken och naturparken.

Nu startar Nyfiken park i Eskilsparken

Innan vi sätter spaden i marken så vill vi lära oss mer om parken och ta del av tankar och idéer från er som använder den, därför startar vi under 2024 upp medborgardialogen Nyfiken park för Eskilsparken.

Medborgardialogen kommer innehålla olika aktiviteter både fysiskt på plats i parken men även digitalt i våra kanaler och pågå under 2024. Vi hoppas att du vill delta. Håll utkik både i våra digitala kanaler och i parken för mer information.

Som en av många aktiviteter som sker som en del av dialogarbetet kommer stiftelsen Tryggare Sverige att genomföra en trygghetsanalys i parken under februari månad. Underlaget från genomförd analys kommer tas med som underlag inför utvecklingen av Eskilsparken som en trygg, trivsam och väl fungerande stadspark.

Hjälp oss utveckla Eskilsparken

Besvara frågorna nedan och skicka in till oss. Tack för hjälpen!

Medborgardialog för att utveckla Eskilsparken i Handen

Var bor du?
Korrekt ifyllt
Hur gammal är du?
Korrekt ifyllt
Hur ofta använder du Eskilsparken?
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt

Tidplan

  • Medborgardialog Nyfiken park pågår under 2024
  • Genomförandearbetet kommer att pågå under 2025-2026

Eskilsparken idag

Foto: Tomas Södergren

I Eskilsparken hittar du en stor gräsyta med härliga backar där du kan sola, åka pulka och springa. Intill finns en lekplats med grillar och toalett. Här finns grönska, amfiteater, en damm, sittplatser och blommor. Mot sydost övergår den anlagda parken i en mer naturlik del som domineras av stora tallar. I tallskogen finns hundrastgård, frisbee-golf och cykelbana.

Bortom tallskogen kommer man fram till Torvalla idrottsplats och spårcentralen som leder vidare ut i terrängen. Här går även Sörmlandsleden förbi och Slätmossens naturpark ligger bakom hörnet.

KONTAKT

Park och teknik

För felanmälan, synpunkter och frågor


Telefonnummer: 08 - 606 53 00

Måndag-Torsdag 9-12 och 13-15. Fredagar 9-12.

stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 29 januari 2024