Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Eskilsparken i Handen

Eskilsparken är en stabil 50-åring och den är fortfarande en generös och uppskattad åretruntpark med många fina delar. Nu har det har blivit dags att ge den ett lyft. När vi rustar upp parken vill vi hylla den fina gestaltningen och ta ett helhetsgrepp om både den anlagda parken och naturparken.

Nyfiken park-dialog pågår och Haningeborna har tyckt till

På den första dialogfrågan ”Vad gillar du med Eskilsparken idag?” svarade ni Haningebor att ni framför allt uppskattar lekplatsen och pulkabacken. Att det finns många olika aktiviteter för barn är en av parkens styrkor. Parkens storlek, rymd och öppenhet kom upp flera gånger som en särskilt viktig kvalitet. Att se ut över ”gropen” och att man får en frihetskänsla av detta är ett av Eskilsparkens unika drag. Uttrycket ”en oas mitt i Handen” användes många gånger och förstärker vikten av att ha tillgång till ett stort grönområde i sin bostadsmiljö. Platsens grönska och att det finns många olika delar i form av både klassisk park och skog uppskattas.

Ett ordmoln som visar ut ord som lekplatsen, barnen, bra, sommaren, vintern och pulka som de viktigaste värdeorden i form av styrkor och kvaliteter för EskilsparkenOrdmolnet visar de styrkor och kvaliteter som ni som användare av parken ger Eskilsparken i den första delen av dialogen kring parkens utveckling.Foto: Haninge kommun

Det har kommit in över 250 svar. Vi tackar för alla synpunkter och förslag och jobbar vidare!


Nu fortsätter vi dialogen

Nedan kan du lämna dina synpunkter på befintliga platser i parken och/eller önskemål kring saker som du saknar i parken. Det gör du genom att skriva din synpunkt, markera platsen i kartan, trycka på ”spara” samt slutligen trycka på skickaknappen längst ner.

Tack för hjälpen!

Nyfiken park-dialog i Eskilsparken

Innan vi sätter spaden i marken så vill vi lära oss mer om parken och ta del av tankar och idéer från er som använder den, därför gör vi under 2024 medborgardialogen Nyfiken park för Eskilsparken.

Medborgardialogen kommer innehålla olika aktiviteter både fysiskt på plats i parken men även digitalt i våra kanaler och pågå under 2024. Vi hoppas att du vill delta. Håll utkik både i våra digitala kanaler och i parken för mer information.

Som en av många aktiviteter som sker som en del av dialogarbetet genomförde stiftelsen Tryggare Sverige en trygghetsanalys i parken under februari månad. Underlaget från genomförd analys kommer tas med som underlag inför utvecklingen av Eskilsparken som en trygg, trivsam och väl fungerande stadspark.

Tidplan

  • Medborgardialog Nyfiken park pågår under 2024
  • Genomförandearbetet kommer att pågå under 2025-2026

Eskilsparken idag

Foto: Tomas Södergren

I Eskilsparken hittar du en stor gräsyta med härliga backar där du kan sola, åka pulka och springa. Intill finns en lekplats med grillar och toalett. Här finns grönska, amfiteater, en damm, sittplatser och blommor. Mot sydost övergår den anlagda parken i en mer naturlik del som domineras av stora tallar. I tallskogen finns hundrastgård, frisbee-golf och cykelbana.

Bortom tallskogen kommer man fram till Torvalla idrottsplats och spårcentralen som leder vidare ut i terrängen. Här går även Sörmlandsleden förbi och Slätmossens naturpark ligger bakom hörnet.

KONTAKT

Park och teknik

För felanmälan, synpunkter och frågor


Telefonnummer: 08 - 606 53 00

Måndag-torsdag 9-12 och 13-15. Fredagar 9-12.

stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 april 2024