Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Parkplan för Brandbergsparken

Brandbergsparken – den gröna dalgången, en aktivitetspark.

Brandbergsparken Brandbergsparken Foto: Tomas Södergren

I Brandbergsparken finns en större lekplats i flera nivåer, utegym, tennisbanor, down hill bana, hundrastgård och grillhus. Kemibacken som pulkabacken i Brandbergsparken heter, är upplyst av ljusinstallationen Alltid vackert väder av Åsa Wirling.

Utegym i Brandbergsparken

Ett utegym i Brandbergsparken. Med redskapen kan du på olika sätt träna med din kropp som motstånd. Gymmet ligger i mitten av parken, mellan lekplatsen och linbanan.


Foto: Tomas Södergren

Brandbergsparken i framtiden

Bildmontage för Brandbergsparken, av Tina Henning Wedemeier, Ramböll Sverige AB.Bildmontage för Brandbergsparken, av Tina Henning Wedemeier, Ramböll Sverige AB.Foto: Bildmontage: Tina Henning Wedemeier, Ramböll Sverige AB.
Foto: Tomas Södergren

Tänk att skapa ett grönt parkstråk, från Brandbergen centrum, ner mot Brandbergsparkens lekplats. Då ungdomsbostäderna är borttagna, finns den möjligheten.


Brandbergsparkens historia

Pulkaåkning i Brandbergen. Bild från Haningearkivet.Pulkaåkning i Brandbergen. Bild från Haningearkivet.

Brandbergen har fått sitt namn av den stora skogsbranden i området 1947.

1968 köptes området av dåvarande Österhaninge kommun och planeringen för den nya "servicestaden" – som den då kallades – började. Inom ramen för miljonprogrammet växte den nya kommundelen fram i mycket högt tempo.

Brandbergen påminner om Jordbro i stadsplanens utformning. Flerfamiljshusen är placerade runt ett centralt parkstråk och biltrafiken leds utanför bostadsområdet. Radhusen ligger i en yttre cirkel runt flerfamiljshusområdet.

KONTAKT

Park och teknik

För felanmälan, synpunkter och frågor


Telefonnummer: 08 - 606 53 00

Måndag-torsdag 9-12 och 13-15. Fredagar 9-12.

stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 5 september 2023