Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Natur, parker och lekplatser

I Haninge har vi en väldigt variationsrik natur. Här finns allt från unika skärgårdslandskap, rika skogar och kulturmarker till tätortens parker, grönområden och lekplatser. I kommunen finns också skogsområdena Hanvedenskilen och Tyrestakilen som är viktiga delar av stockholmregionens grönstruktur.

Hästkraft på sommaren

Hästen Farenheit tömmer papperskorgarFoto: Haninge kommun

Vi använder vi oss av riktiga hästkrafter i parkdriften. Det är ett klimatsmart alternativ där inga fossila bränslen som bensin eller diesel behövs.

Sedan flera år tömmer vi papperskorgar i Brandbergen och Jordbro med hjälp av häst. På måndagar är vi i Jordbro och på onsdagar i Brandbergen. Välkommen att komma förbi och säga hej till hästen i klapphagen. Mellan kl 11.30-12.30 på måndagar hittar du oss strax söder om Höglundabadet i Höglundaparken i Jordbro och på onsdagar i Brandbergsparken vid förskolan Trombonen.

Tips för naturupplevelser i kommunen

Man står i grönskande skogFoto: Johan Gustafsson, G40 Studio

Vägvisare till naturen

Välkommen att hämta ditt exemplar av Vägvisare till naturen på något av kommunens bibliotek eller i Haninge kommunhus.

Haninge naturkarta

Med hjälp av Naturkartan kan du enkelt hitta och upptäcka mer i Haninges natur. Naturkartan finns också att ladda ned som app där appar finns.

Naturguidning

Följ med på en guidning i naturen

Kontakt

Park- och teknikavdelningen

Telefon: 08-606 70 00
Mejl: stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 21 mars 2024