Nominera till Haninge arkitekturpris 2019

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Vi bygger en ny stadskärna, en ny företagspark och en mängd nya bostäder. Genom Haninge arkitekturpris vill vi skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur i Haninge.

Nominera din favorit senast 4 juni

Finns det en ny byggnad, ett torg, en lekplats eller annan plats du tycker har blivit väldigt bra? Så bra att det bör inspirera andra och vinna Haninge arkitekturpris? Om ditt favoritobjekt har färdigställts under år 2016-2018, se till att nominera det.

En jury kommer utifrån de nominerade bidragen att utse tre bidrag som har chans att bli tilldelade Haninge arkitekturpris. 

Läs om 2018 års vinnande bidrag, Lillgården i Tungelsta nedan.

Nominera till Haninge Arkitekturpris
Välj kategori * Välj kategori *
* Jag samtycker till Haninge kommuns behandling av personuppgifter. * Jag samtycker till Haninge kommuns behandling av personuppgifter.

* Alla fält är obligatoriska och måste fyllas i för att din ansökan ska skicka iväg. Du har gjort rätt när du dirigeras om till en Tack-sida efter att du skickat iväg din nominering.

Lillgården etapp 1

Kategori: Nybyggnad
Byggherre: Turbinen
Arkitekt: Elisabet Elmertoft/Structor

Motivering:

Småskalig radhusbebyggelse som tar upp den svenska trähustraditionen och som knyter an till Tungelstas skala och material men också till idén om trädgårdsstad. Med en variation av enkla hustyper, fasaduttryck och färgsättning har man skapat en trivsam boendemiljö med intima gaturum i en nutida tappning av den svenska trästaden. Byggnaderna har fått en individuell färgsättning och ger en identitet till varje enskilt hus liksom området i stort. Området andas välkomnande och har en stor potential som trivsam stadsdel för både gammal och ung.

Kontakt för den här sidan: stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 maj 2019