Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Trafik och gator

Ett väl fungerande transportsystem är viktigt, trafiken berör oss alla dagligen. I Haninge kommun vill vi att vägnätet ska ha god trafiksäkerhet och framkomlighet. På trafiksidorna kan du läsa om hur kommunen jobbar för trafiksäkerhet och för att främja hållbara resor. Här finns också information om parkering, vinterväghållning, skrotning av fordon med mera.

Vi reser smart-logotyp med illustrationer av cykel, buss, elbil, tåg

Haninge kommun ansvarar för nybyggen och underhåll av kommunala gator, vägar, gång- och cykelbanor. Kommunen arbetar också med trafikplanering, trafiksäkerhet och parkering. Utöver de kommunala gatorna finns statliga och enskilda vägar, Trafikverket ansvarar för de statliga vägarna. Haninge kommun arbetar aktivt för att det ska vara lätt att gå, cykla och resa kollektivt, genom att välja hållbara resesätt kan vi alla bidra till en mer hållbar framtid. I Haninge växer nya gång- och cykelbanor fram, cykelparkeringar upprustas och vi arbetar med att påverka våra invånares val av resor genom olika projekt, till exempel Smarta resval. 

Vanliga frågor och svar

 

Aktuellt

Asfaltsväg på våren

2024-04-02
Dags för sandupptagning

Ett efterlängtat vårtecken − nu har vi dragit i gång den årliga sandupptagningen på våra gator. Arbetet beräknas att vara klart i slutet av maj.

Grävmaskin som gräver vid skogskanten

2024-03-21
Trädrensning vid järnvägen

Under slutet av mars-början av april börjar Trafikverket att rensa träd utmed järnvägsspåren i Haninge kommun.

KONTAKT

Park och teknik

För felanmälan, synpunkter och frågor


Telefonnummer: 08 - 606 53 00

Måndag-torsdag 9-12 och 13-15. Fredagar 9-12.

stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 mars 2024