Aktuellt

 • Trängselkarta för populära badplatser lanserad

  24 juni 2021

  Som ett stöd i att minska trängsel och risk för smittspridning lanserar Haninge kommun en karta som visar hur trängselläget ser ut på populära badplatser i kommunen. Kartan visar med rött, gult och grönt hur trångt det är på badplatserna så du redan hemifrån kan planera vilken badplats som är lämplig att besöka.

 • Ny yta för spontanidrott planeras i Tungelsta

  23 juni 2021

  Vid kommunstyrelsens möte den 16 juni beslutades att en ny yta för spontanidrott i Tungelsta ska utredas och planeras. Den ska vända sig till olika åldersgrupper och vara användbar året runt. Den bedöms kunna stå färdig under 2022.

 • Bada säkert i sommar!

  22 juni 2021

  Nu när sommarvärmen är här och många söker sig till kommunens badplatser är det viktigt att bada säkert. Hur jobbar Haninge kommun med säkerheten på våra badplatser och vad är viktigt att tänka på när du badar?

 • Feriepraktikanterna på plats hos kommunen

  21 juni 2021

  Feriepraktikperioden är i full gång och kommunen välkomnar 361 ungdomar under sommaren. — Trots att våra arbetsplatser har haft ett tufft år på grund av pandemin så har alla på ett fantastiskt sätt skapat möjligheter att ta emot feriepraktikanter, säger feriepraktiksamordnaren Jens Gustafson von Zeipel.

 • Beläggningsarbete på vägar i Haninge i sommar

  21 juni 2021

  Under juni-juli kommer det utföras beläggningsarbete på en del vägar i Haninge. På nedan nämnda adresser och datum kommer arbetet att pågå mellan kl 07.00-16.00. Fordonstrafik kommer i vissa fall att ledas om av trafikvakter till andra vägar. Gång- och cykeltrafikanter kommer inte att påverkas av arbetet.

 • Drevviken har badbart vatten igen

  17 juni 2021

  Lagom till både sommarlov och värmebölja har kommunen fått nya provsvar som visar att vattnet i Drevviken är tjänligt igen och att det därför går bra att bada där. Var rädd om dig själv och andra när du badar!

 • Eldning avrådes på grund av ökad brandrisk

  17 juni 2021

  Det varma och torra vädret medför att det är stor brandrisk i skog och mark. Räddningstjänsterna i Stockholms län, Uppsala län och Sörmlandskusten har beslutat om att avråda från eldning.

 • Nytt avtal ska hjälpa hemlösa

  17 juni 2021

  Haninge kommun har tecknat ett avtal med Stockholms Stadsmission om en arbetsmodell som kan minska hemlöshet och bostadslöshet i Haninge.

 • Ökad vistelsetid på förskola från och med 1 juli

  17 juni 2021

  Grund- och förskolenämnden har beslutat om en stegvis återgång till 30 timmars vistelsetid för barn på förskolan vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga. Beslutet gäller från den 1 juli 2021 och innebär en succesiv ökning i takt med vaccinationen mot covid-19 i landet och pandemins utveckling och läge.

 • Handläggningstiden för ansökningar till förskola och fritis utanför kommunen förlängs under sommaren

  14 juni 2021

  Den förlängda handläggningstiden gäller endast ansökan om förtur och utökad tid i förskoleverksamheten samt utökad tid i fritidsverksamheten på fristående förskolor och skolor utanför Haninge kommun.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}