Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Aktuellt

 • Fira internationella Romadagen med oss!

  8 april 2021

  TE AVEN BAHTALE THAJ SASTE ROMALE! I samarbete med Romsk kulturförening i Haninge firar vi i dag den internationella Romadagen med ett digitalt evenemang på Facebook.

 • Hemmapåsk är det nya

  1 april 2021

  Det du gör, gör skillnad. Nu är det äntligen dags att njuta av påskledighet

 • Storsatsning för fler Haningebor i egen försörjning

  1 april 2021

  Haninge kommun har fått medel från Europeiska socialfonden för att kunna genomföra projektet Arbetsmarknadscenter. Projektet ska ta fram en långsiktig modell för hur fler personer med ekonomiskt bistånd, ska komma närmare arbetsmarknaden och komma ut i egen försörjning genom arbete och studier.

 • Nya taxor för plan-, kart- och mätningsärenden gäller från den 1 april

  1 april 2021

  Kommunfullmäktige har nyligen beslutat om nya taxor för plan-, kart- och mätningsverksamheten. Den är nu baserad på SKR:s beräkningsmodell och innebär både sänkningar och höjningar av avgifter. Några avgifter som höjs är planbesked och nybyggnadskartor medan för utstakning och lägeskontroll sänks beloppen. Taxorna för bygglovsverksamheten har inte förändrats.

 • Klass 5c på Åbyskolan årets vinnare i Energiverkstans klimattävling

  31 mars 2021

  Under dagen avgjordes Energiverkstans årliga tävling och den klimatsmarta idén Skräpsamlaren vann både allmänhetens och juryns gillande. Bland de 18 tävlingsbidragen fick modellen från klass 5c Åbyskolan flest röster från allmänheten, 241 stycken. Enligt juryns omdöme en ”Fantastisk innovation”.

 • Fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolor i Haninge

  31 mars 2021

  Högstadieskolorna, årskurs 7-9, i Haninge kommun kommer att ha fortsatt flexibel skolgång. Det förlängda beslutet gäller från och med den 12 april till och med den 30 april 2021 då undervisningen delvis bedrivs i form av fjärr- eller distansundervisning. Beslutet har fattats för att fortsatt ge möjlighet för skolorna att bidra till att begränsa smittspridningen i samhället genom att undvika trängsel. Beslutet har fattats av grund- och förskolenämndens ordförande.

 • Välkommen ut på påsklovet!

  30 mars 2021

  Förhoppningsvis bjuder påsken på soligt vårväder och tillfällen till att vistas utomhus. I Haninge kommun finns möjlighet att upptäcka både skog, skärgård, parker och olika typer av utomhusaktiviteter. Inför påsken vill vi inspirera till nya naturupplevelser inom ramen för projektet Luften är fri.

 • Haninges femteklassare tävlar i klimatsmarta idéer – var med och rösta fram din favorit

  26 mars 2021

  Under en vecka tävlar Haninge kommuns femteklassare i Energiverkstans klimattävling. Tävlingen anordnas för nionde året i rad, där 64 elever bidrar med 18 olika miljövänliga bidrag. Nu kan du rösta fram din favorit bland de klimatsmarta idéerna fram till den 30 mars.

 • Det är vår och nu tar vi upp gruset!

  25 mars 2021

  Ett säkert vårtecken i Haninge är när gruset äntligen börjar sopas upp från våra vägar. I måndags drog städningen igång i de centrala delarna av Haninge. Prioritet ligger på gång- och cykelvägarna så att vi äntligen kan få ta fram cykeln, sparken eller bara ta en promenad i solen utan att få grus i skorna. Städningen beräknas pågå fram till mitten av maj.

 • Detaljplanen för Dalarö reningsverk finns tillgänglig för granskning

  24 mars 2021

  Under samrådsperioden (19 november–10 december 2020) för Dalarö reningsverk (Dalarö 7:1) inkom totalt 21 yttranden från myndigheter och berörda sakägare. Synpunkterna från samrådet har nu omhändertagits och bearbetats till ett reviderat och konkretiserat planförslag där stor hänsyn tagits till gestaltning och utformning. Den reviderade detaljplanen finns nu tillgänglig för granskning under perioden den 15 mars–12 april 2021.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}