Aktuellt

 • Tipsa om en fladdermuskoloni

  13 juni 2018

  Visste du att vespertilio är det latinska namnet för fladdermus? Eller att de under sommaren samlas i yngelkolonier och föder upp sina ungar? Det är under denna tid som många villaägare och sommarstugeägare kommer i kontakt med fladdermöss. De gillar nämligen att bo i hus men också i till exempel i ihåliga träd. Känner du till någon boplats för fladdermöss? Just nu pågår en inventering i Södertörnskommunerna och vi behöver din hjälp för att ta reda på var de bor. Läs mer här

 • Nu har vi invigt Etableringscentrum i Haninge!

  11 juni 2018

  Den 7 juni invigde Etableringscentrum sina lokaler på Rudsjöterrassen 5. På Etableringscentrum får nyanlända kvinnor och män ett samlat stöd i form av språkförstärkande och jobbförberedande aktiviteter. Centrumet öppnande för en månad sen och har redan gett resultat.

 • Semestertider för ansökningar till förskole- och fritidsverksamheten

  8 juni 2018

  Handläggningstiden för ansökningar om förtur och utökad tid i förskoleverksamheten samt utökad tid i fritidsverksamheten på fristående skola/skola utanför Haninge kommun förlängs.

 • Hur firar din tonåring att skolan slutar?

  7 juni 2018

  Nu närmar sig sommarlov och semester med stormsteg. Härligt och efterlängtat men hur firar din tonåring att skolan slutar? Forskningen visar att ungdomar som bjuds på alkohol av sina föräldrar börjar dricka tidigare. Dessutom förväntar sig inte tonåringar att föräldrar bjuder på alkohol. Att inte bjuda visar att du bryr dig.

 • Haninge i Almedalen 2018

  5 juni 2018

  Under Almedalsveckan i Visby kommer Haninge kommun att medverka i flera seminarier och möten i syfte att förbättra kommunens verksamhet. Framförallt kommer näringslivsfrågor och stadsbyggnadsfrågor att vara i fokus, men även frågor om livskvalitet och skolans utveckling.

 • Eldningsförbud i hela Stockholms län

  31 maj 2018

  Det råder just nu eldningsförbud i hela Stockholms län på grund av det varma och torra vädret. Det betyder att det just nu är hög brandrisk i skog och mark. I och med eldningsförbudet får du inte får använda öppen låga utomhus. Det betyder att du inte får elda och grilla i iordningställda grillplatser eller använda små fältkök och engångsgrillar.

 • Det är varmt i Haninge och Stockholm – använd vattnet smart

  31 maj 2018

  Det är värmebölja i Stockholm och Haninge, och den ser ut att hålla i sig ett tag till. Det gör att vi använder ovanligt mycket vatten just nu. Vi vattnar i trädgården, fyller poolen och tar kanske en extra dusch. Stockholm Vatten och Avfall som förser större delen av Haninge med vatten, ber oss att inte använda vatten i onödan. Vissa områden i Haninge kommun har börjat få dåligt vattentryck med anledning av den höga vattenförbrukningen.

 • Haninge inleder långsiktigt samarbete med Peter Forsbergs bolag

  29 maj 2018

  Haninge kommun är inne i en intensiv period av tillväxt. Kommunen växer och ett av de långsiktiga målen är att kommunens olika delar ska utvecklas på ett långsiktigt och hållbart sätt för både människor och miljö.

 • Sommarskola för nyanlända elever i åk 7-9

  25 maj 2018

  Välkommen att anmäla dig till två veckors sommarskola för nyanlända elever i åk 7-9 som hålls på Ribbyskolan.

 • Dags att söka Haninge kommuns kulturstipendium för 2018

  25 maj 2018

  Nu är det dags att söka Haninge kommuns kulturstipendium för 2018. Kulturstipendiet syftar till att stimulera kommunens kulturella liv och uppmuntra och stödja kulturellt verksamma personer i Haninge. Din ansökan ska vara inne innan 14 juni

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}