• Toppmodernt äldreboende öppnas i centrala Handen våren 2021

  17 september 2020

  Just nu pågår arbetet med att färdigställa lokalerna till kommunens nya vård- och omsorgsboende i Handen. Boendet, som fått namnet Terrassen, kommer att inrymma 55 lägenheter fördelade över tre våningsplan i Najadenhuset på Rudsjöterrassen 7. I februari 2021 ska lokalerna vara klara och kort därefter, i mitten av mars, förväntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

 • Hur gör jag när mitt barn är sjukt?

  14 september 2020

  Höstens intåg innebär vanligtvis både förkylningar och andra sjukdomar hos barn i förskole- och skolåldern. För att undvika smittspridning är det viktigt att vi hjälps åt att följa de rekommendationer som finns. Här har vi listat det som gäller i Haninge kommun.

 • Haninge är en del av Stockholms länsmuseum nya app – Upptäck historien

  11 september 2020

  Stockholms län är fyllt av historiska platser som bär på berättelser om människor och händelser. Dessa vill Stockholms läns museum uppmärksamma i en ny app där Haninge kommun är en av de platser som går att uppleva. Nu kan du lära dig mer om det forna tvätteriet på Rudans Gård eller Tungelstas kulturhistoria.

 • ​Alkohol och rökning minskar – fler ungdomar i Haninge snusar

  10 september 2020

  Alkoholanvändning och rökning bland länets ungdomar har minskat över tid och de lägre siffrorna håller i sig. Däremot är det vanligare att snusa i dag än vad det var för två år sedan, framför allt bland tjejer. Det visar elevundersökningen Stockholmsenkäten 2020, där elever från årskurs 9 och år 2 på gymnasiet från 23 av länets 26 kommuner har deltagit.

 • Nu är Kultur- och fritidstips 2020–2022 äntligen här!

  9 september 2020

  Kultur- och fritidstips är en katalog med aktiviteter för dig som behöver extra stöd. Nu är den nya upplagan äntligen här med tips som sträcker sig från hösten 2020 till våren 2022.

 • Vill du och din familj skapa trygghet och hjälpa ett barn eller ungdom vidare i livet?

  8 september 2020

  Kanske kan ni bli familjehem eller kontaktfamilj? Anmäl dig till vår digitala informationsträff, torsdag den 24 september. Då kommer vi berätta om vad dessa uppdrag innebär!

 • Har du betalat rätt barnomsorgsavgift?

  8 september 2020

  Haninge kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Det är en rättvise- och trygghetsfråga och alla familjer ska behandlas lika. Under oktober 2020 kommer utbildningsförvaltningen i Haninge kommun att påbörja kontrollen av inkomstuppgifterna som vårdnadshavare med barn inom barnomsorgen lämnade för år 2018.

 • Tyck till om socialtjänsten!

  7 september 2020

  Social- och äldreförvaltningen deltar under hösten i undersökningar där vi vill veta vad du tycker om mötet med oss. Det är en enkel enkät som fylls i efter möte/besök eller utförd insats, det är frivilligt och du är anonym. Informationen är viktig för att vi ska bli bättre på det vi gör.

 • Beachhandbollsplaner i Hanveden invigda

  1 september 2020

  Hanvedens idrottsplats har fått ännu fler idrottsytor i form av två beachhandbollsplaner. Tanken är att planerna till en början kan användas spontant och under 2021 kommer planerna att kunna bokas av idrottsföreningar.

 • Hävning av kokningsrekommendation i Årsta Havsbad

  1 september 2020

  Haninge kommun häver kokningsrekommendationerna för hushåll i Årsta havsbad med kommunalt vatten.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}