Aktuellt

 • Vill du utveckla ditt ledarskap och bli behörig lärare?

  4 december 2019

  Genom ett samarbete mellan Haninge kommun och stiftelsen Teach for Sweden (TFS) kan du söka ett tvåårigt ledarskapsprogram som leder till lärarexamen och lärarlegitimation. Programmet riktar sig till akademiker med ämnesbehörighet inom ma, no, tk, sv, eng eller sp.

 • Kvarnbäcksskolan samarbetar med Stockholms Ishockeyförbund

  25 november 2019

  Idrott ska vara till för alla barn oavsett var man växer upp. Vi vet att idrott och rörelse skapar glädje, bryter utanförskap, ökar jämställdheten och skapar trygghet.

 • Nu gör vi det igen - halkbekämpar tillsammans

  22 november 2019

  Söndag 24 november kan du, helt kostnadsfritt, hämta sand och salt färdigpackat i hinkar. Välkommen till Tekniska avdelningen, Anläggarvägen 6 mellan kl 10-14.

 • Öppen fritidsverksamhet flyttas till skolornas lokaler

  21 november 2019

  Den öppna fritidsverksamhet för 10-13-åringar som hittills bedrivits på träffpunkterna Lyckebygården och Dalarö kommer nu att flytta in i skolornas lokaler. Från årsskiftet får ungdomarna i HagaLyckeby besöka den öppna fritidsverksamheten på HagaLyckebyskolan och ungdomarna på Dalarö hittar den i Dalarö skola från och med juni nästa år.

 • Elever och lärare från Vendelsömalmsskolan representerar Sverige på toppmöte i Köpenhamn

  19 november 2019

  I år fyller Barnkonventionen 30 år och med anledning av det har Nordiska ministerrådet bjudit in barn och unga från alla nordiska länderna till Nordic Childrens Summit i Köpenhamn den 16 januari 2020.

 • Idag är det Världstoalettdagen!

  19 november 2019

  Den 19 november är det dags för FN:s årliga världstoalettdag. Syftet med dagen är att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen. I Sverige finns både toaletter och rent vatten men vi måste lära oss att sluta fulspola. Visste du att vi i Haninge spolar ned 350 ton skräp i toaletterna? Hushållspapper är ett exempel på vad som fulspolas och orsakar problem i Haninge kommuns ledningsverk och pumpstationer.

 • Mycket bra resultat vid kontrollköp av cigaretter i Haninges butiker

  14 november 2019

  Under hösten har Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund genomfört kontrollköp av cigaretter. Detta görs för att följa upp om butikerna kontrollerar ungdomars ålder vid köp av cigaretter.

 • Vi är årets förebyggande kommun!

  13 november 2019

  Haninge kommun har tagit emot priset Årets förebyggande kommun. Priset tilldelas en kommun som på ett föredömligt och framgångsrikt sätt tagit initiativ till, inspirerat, implementerat, drivit eller förvaltat ett ANDT-förebyggande arbete. ANDT står för alkohol, narkotika, dopning och tobak.

 • Haninge – Vi har en vinnare!

  12 november 2019

  Erik Emerson Ndure vann FunkisFestivalen i Haninge med en egenskriven rap! Han vann uttagningen i kulturhuset i tisdags kväll inför en fullsatt lokal. Det var silverhattar, paljetter och massor med kärlek hela kvällen igenom och alla artister bjöd på underhållning i världsklass.

 • Vad tycker de äldre i Haninge kommun om äldreomsorgen?

  11 november 2019

  Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? är en rikstäckande undersökning från Socialstyrelsen om äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden. Här är resultatet för 2019.

 • {{item.Title}}

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}