Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Aktuellt

 • Kommunala ordningsvakter för ökad trygghet i Haninge

  Måndag 13 maj åker de första kommunala ordningsvakterna ut i Haninge. Det är Polisens uppgift att upprätthålla lag och ordning på allmän plats. Samtidigt har kommunen ett omfattande ansvar för våra Haningebors trygghet. Ordningsvakternas roll blir att stödja Polisen.

 • Städa Sverige och Haninges idrottsungdomar städar Haninge

  Den 13 maj kommer Städa Sverige återigen att plocka skräp i Haninge kommun. Under kvällen ger sig närmare 434 ungdomar från Haninges föreningsliv ut med sina gula Städa Sverige-säckar för att städa och plocka skräp.

 • Min insats – gemensam kampanj för att rekrytera familjehem

  Haninge kommun söker hela tiden efter nya vuxna, par och familjer som kan öppna upp sina hem för barn som behöver stöd. Just nu pågår en nationell kampanj med samma syfte, där Socialstyrelsen lyfter behovet av kontaktpersoner, familjehem, jourhem och personer till andra viktiga uppdrag.

 • Nolltolerans mot övergrepp och trakasserier i Haninges skolor

  SVT har i ett flertal reportage granskat Haninge kommuns bristande hantering av uppgifter om misstänkta övergrepp och kränkningar mot barn på Båtsmansskolan och Brandbergsskolan mellan åren 2005 och 2016. Den före detta idrottslärare som reportagen handlar om, köptes ut av dåvarande skolledning och en polisanmälan gjordes inte, trots ett flertal vittnesmål från elever, föräldrar och medarbetare.

 • Hämta årets besökskarta

  Här kommer ett tips till dig som är nyfiken på kommunen och vill upptäcka våra fina besöksmål eller kanske hitta nya platser. Nu finns Haninge besökskarta 2024 på plats. Du hittar kartan i biblioteken i kommunen samt i kommunhuset. Besökskartan kommer även att finnas på andra platser runt om i Haninge.

 • Nominera till Haninge arkitekturpris 2024

  Vilket nybyggt projekt vill du nominera till Haninge arkitekturpris i år? Ett projekt som du tycker blivit så bra och inspirerande att du tycker det ska ha en möjlighet att vinna Haninge arkitekturpris. Nominera idag och hjälp oss få fram årets finalister.

 • Nu kan du tycka till om hur Haninge ska utvecklas i framtiden

  Tyck till om hur Haninge ska se ut i framtiden genom svara på en digital undersökning. I Haninge kommun pågår nu arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för kommunen. Den nya översiktsplanen fokuserar på tiden fram till år 2050.

 • Vad tycker du om Eskilsparken?

  Den 5 maj kl 10-14 finns vi på plats i Eskilsparken i Handen och hoppas att få träffa dig som har förslag, önskemål och synpunkter kring parkens utveckling. Parken ska uppdateras till stadspark vilket innebär att den ska rustas upp till att bli en naturlig mötesplats för hela Haninge och alla åldersgrupper med brett och varierat innehåll. Därför är dina synpunkter viktiga för oss!

 • Nytt Allemansrättsspår i Rudan

  Idag på Svenska friluftsdagen inviger kommunen det nya Allemansrättsspåret - en tipspromenad som ska fungera som ett roligt sätt att lära sig mer om allemansrätten. Se Nicole Forslund (L), ordförande i idrotts-, kultur- och fritidsnämnden, inviga spåret digitalt i videospelaren.

 • Haninge satsar på en trygg valborg för unga

  Snart är det valborg och dags att fira att våren är här. Under kvällen är vi ute där ungdomar ofta rör sig för att både unga och vuxna ska få ett roligt och tryggt firande.

 • Höga resultat när företagen sätter betyg på Haninge

  Haninge kommun får fortsatt höga resultat när företagen sätter betyg på kommunens stöd och service till näringslivet, med ett NKI-resultat på 80. Kommunen hamnar på en sjundeplats bland större kommuner.

 • Har du balkong, är odlingssugen och vill hjälpa bin och humlor?

  På onsdag den 24 april delar vi ut blomsterhinkar till odlingssugna balkongägare. Kl 10-12 finns vi i Västerhaninge centrum utanför Pressbyrån vid trapporna ned till pendeltåget (Centrumvägen 5) och kl 13-15 är vi på Poseidons torg i Handen. Det finns begränsat antal hinkar så det är först till kvarn som gäller.

 • De är Årets eldsjäl, Årets förening och Årets unga idrottsledare

  Nu är Haninges idrottspriser 2023 utdelade - Francois Herrault, IFK Haninge och Linus Wikström vann kategorierna Årets eldsjäl, Årets förening och Årets unga idrottsledare.

 • Lär dig mer om EU-valet

  Hur påverkar EU-politiken din vardag? Varför är sommarens EU-val viktigt? Och hur röstar du? Varmt välkommen att lyssna på statsvetare Pernilla Wredenfors som förklarar allt om EU-valet den 9 juni.

 • Ställ din fråga om årsredovisningen till kommunfullmäktige

  På måndag den 22 april kan du ställa din fråga om Haninge kommuns årsredovisning 2023 till de förtroendevalda i kommunfullmäktige under allmänhetens frågestund.

 • Sluta köpa sex – gemensam kampanj mot sexköp

  I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Enligt siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar har ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Med start den 15 april går kampanjen slutaköpasex ut för att lyfta problemet och visa att hjälp finns för dig som idag köper sex men även du som säljer sex.

 • Våga fråga! Våga lyssna! Våga agera!

  Haninge kommun fortsätter sitt suicidförebyggande arbete. Den 11 april höll vi en konferens för medarbetare från olika förvaltningar som utbildat sig i metoden MHFA, Mental HealthFirts Aid, första hjälpen i psykisk ohälsa. Extern föreläsare var Marie Niljung, föreläsare om suicid, psykisk ohälsa och psykisk livräddning.

 • Välkommen på Seniordagen 25 april

  Social- och äldreförvaltningen, verksamhetsområde äldre, anordnar en seniordag på temat ”Hälsosamt åldrande utan ofrivillig ensamhet”. Kom och ta del av föreläsningar, träffa utställare och lyssna på Shirley Clamp!

 • De är Årets idrottsledare och Årets verksamhet "Idrott för alla"

  Igår kväll tog Vasso Norlund emot Haninge idrottspris i kategorin Årets idrottsledare och Haninge Handikappidrottsklubb blev Årets verksamhet "Idrott för alla".

 • Ny e-tjänst för ansökan om stöd för barn och unga

  Från och med den 1 april finns en ny e-tjänst på plats i Haninge kommun. Via den kan man ansöka om stöd och hjälp för barn och unga mellan 0–18 år.