Aktuellt

 • Begränsad framkomlighet på Södra Jordbrovägen till och med vecka 7

  Haninge kommun bygger om korsningen på Södra Jordbrovägen strax söder om Blockstensvägen för att förbereda för en ny gata genom kvarteret Långbälingen. Nytt övergångsställe och ny belysning kommer på plats. Arbetet beräknas pågå till och med vecka 7.

 • Grattis på samiska nationaldagen, Lahkoe saemiej åålmegebiejjine!

  Den samiska flaggan vajar mot vinterhimlen i dag på samedagen. Flaggans färger är tagna från den samiska dräkten, cirkeln symboliserar solen och månen, solringen är röd och månringen är blå. Det första samiska landsmötet hölls i Trondheim just den 6 februari 1917.

 • Första linjens socialtjänst införs i Haninge

  Haninge kommuns individ och familjeomsorg satsar nu på att komma än närmre sina målgrupper genom det nya arbetet med första linjens socialtjänst. Det ska vara enklare för barn, unga, vuxna och familjer i svåra och utsatta situationer att få hjälp och stöd i tidigare skeenden. Första linjens socialtjänst införs och blir en del av det långsiktiga arbetet med att förebygga allvarlig problematik. Det ska vara tydligare vart invånarna ska vända sig vid behov av hjälp och stöd. Det ska gå snabbare att som Haningebo få stöd och hjälp från socialtjänsten utan utredning.

 • De är finalisterna i Haninges idrottspriser 2022 - nu öppnar röstningen

  Finalisterna är klara! Vem vill du ska vinna Haninge idrottspriser 2022? Rösta senast den 26 februari.

 • Svartsjuka är inte romantiskt

  Var fjärde kvinna i åldern 16–24 år uppger att hon utsatts för våld av en partner. Trots att unga är utsatta för våld i partnerrelationer i högre grad än vuxna är det något vuxenvärlden ibland inte ser. Kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt" uppmärksammar och synliggör killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.

 • Ribbyskolan – den upprustade skolan med anor från förr

  Den här terminen är eleverna välkomna tillbaka till den nyrenoverade och tillbyggda Ribbyskolan i Västerhaninge. Efter jullovet började förskoleklasserna upp till årskurs 6 sin verksamhet. Senare under våren kommer även årskurs 7–9 att flytta in i skolans fräscha lokaler.

 • Nu är det dags att välja skola inför höstterminen 2023

  Under perioden 1–19 februari är det skolval i Haninge kommun. Vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2023 ska välja skola. Vårdnadshavare till elever som ska börja årskurs 7 höstterminen 2023 ska välja skola om eleven vill byta skola eller om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7.

 • Samverkan för ökad trygghet

  Senaste tiden har Stockholmsregionen drabbats av en våldsvåg. Många brottsoffer och även förövare är ungdomar under 18 år. Eftersom Haninge kommun ska vara en trygg plats för alla invånare att leva, verka och växa upp i, arbetar kommunen hårt både med förebyggande trygghetsprojekt och akut vid särskilda händelser.

 • Välkommen till öppet hus på Fredrika Bremergymnasiet

  Du som ska börja gymnasiet höstterminen 2023 har fram till den 15 februari på dig att göra din ansökan. Nu bjuder vi in till öppet hus för att visa dig skolans fina lokaler och informera dig om alla program du kan välja mellan.

 • Nu renoverar vi Dalarö kaj

  Dalarö kaj och dess konstruktion har nått sin tekniska livslängd och behöver därför renoveras.

 • {{item.Title}}

  Central

  {{item.Title}}

  Central

  {{item.LastModifiedString}}

  Kategorier: {{category.Title}}
  {{tag.Name}}