Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge ungdomsråd och dialogprojekt

Ungdomsrådet jobbar med att utveckla en ungdoms- och politikerdialog som ska ske runt om i Haninges skolor. Dialogen har till syfte att lyfta ungas röster och öka deras kunskap om kommunen samt låta kommunpolitikerna ta del av ungdomars unika perspektiv och behov.

En tjej och kille sitter framför datorer Foto: Mostphotos

Tanken är att ungdoms- och politikerdialogen ska ske på olika skolor i kommunen varje år. Ungdomarna får utbildning om kommunen och hur Haninge kommun fungerar under två lektioner och vid ett tredje lektionstillfälle kommer våra kommunpolitiker och besöker skolan. Politikerna och eleverna får där träffas och delta på en lektion tillsammans. Under lektionen får de arbeta med att skapa relationer till och hålla dialoger med varandra. Ambitionen är att skapa en långsiktigt ökad och ömsesidig förståelse mellan alla inkluderade samt främja möjligheterna för demokrati och inflytande för barn och unga.

Ungdomsrådet består av en grupp ungdomar som fungerar som ett referensråd till hela denna process och för politikerna. Vår vision är en kommun där ungdomar har inflytande och möjlighet att påverka sin vardag på riktigt. Vi arbetar politiskt obundet och religiöst oberoende för att stärka arbetet med de mänskliga rättigheterna i kommunen.

Alla ungdomar i hela Haninge är varmt välkomna och vi tycker det är superkul med nya personer som delar med sig av sina tankar och åsikter. Ungdomsrådet är kravlöst och man deltar så mycket som man vill och kan. Om du är intresserad är det bara att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.


Har du något du vill tycka till om i kommunen?

Ungdomsrådet har tidigare använt sig av en app som heter speakapp. Appen gjorde det möjligt för kommuninvånarna att bland annat att skicka in e-förslag till kommunen. Syftet med speakapp var för kommunen att få reda på mer om vad invånarna i Haninge hade synpunkter på.

Numera arbetar ungdomsrådet vidare med två andra förslag som kommuninvånarna kan använda sig av för att lämna synpunkter på kommunens verksamheter. Du är välkommen att höra av dig till oss genom haningeförslag eller synpunkter.

Haningeförslag är till för dig som har en idé till politikerna om hur Haninge kan utvecklas. Du kan även påverka utvecklingen i våra verksamheter och tjänster genom att lämna en synpunkt till kommunens tjänstemän via synpunkter.

Du kan följa länkarna nedan för att hitta dit.

Haningeförslag

Synpunkter

Kontakt

Haninge Ungdomsråd
haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 september 2021