Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Äldre romer

Träffpunkten för romska seniorer startades upp då behovet för de äldre framkom i behovsinventeringen. Träffpunkten har också underlättat möjligheten för romska kvinnor att delta i arbetes- och utbildningsinsatser då inte hela omsorgsansvaret hamnade på dem.

Ur ett romskt perspektiv har träffpunkten bidragit till att äldre romers behov av kommunala stödinsatser blivit synliggjorda. Insatser som hemtjänst, hjälpmedel i hemmet och bruten isolering har bidragit till positiva hälsoeffekter. Att överhuvudtaget komma utanför hemmet, promenera till träffpunkten, träffa andra och umgås ger en känsla av trygghet, sammanhang och allmänt välbefinnande. Några har till och med börjat gruppträna på träffpunkten vilket troligtvis inte hade hänt annars. Verksamheten är uppskattad av såväl de äldre själva som deras anhöriga.

Kontakt

Gregor Kwiek
Samordnare för romsk inkludering
08-606 71 32
gregor.kwiek@haninge.se

Senast uppdaterad: 30 juli 2020