Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förintelsens minnesdag

Sedan 2005 är den 27 januari internationell minnesdag för Förintelsens offer. Det är samma datum som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945.

Två stearinljus som brinner.

Dagen uppmärksammas runt om i världen för att hedra minnet av Förintelsens offer, och de som stod emot. En dag för alla som vill uttrycka sitt stöd för alla människors lika värde.

Forum för levande historia

Forum för levande historia är en myndighet med uppdrag att vara ett nationellt forum som ska främja arbete med demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter med utgångspunkt i Förintelsen. Här kan du lära sig mer om Förintelsens minnesdag och bakgrunden till dagen.

Läs mer hos Forum för levande historia

Minnesceremoni 2024

I samband med Förintelsens minnesdag arrangeras manifestationer och minnesceremonier på många orter runt om i Sverige. I Stockholm arrangerar Forum för levande historia en minnesceremoni i Eric Ericssonhallen, som du också kan följa digitalt.

Läs mer om minnesceremonin

Senast uppdaterad: 26 januari 2024