Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jorun Jonasson och Sara Wallgren | Moln av sannolikhet | 10 februari–11 mars 2018

Utställningens titel anspelar på kvantfysikens begrepp ”clouds of probability” vilket betyder anhopningar av sannolikhet. Sannolikheter har stor betydelse för produktion av fakta inom vetenskap men är egentligen något delvis obestämbart.

Med Moln av sannolikhet vill Jorun Jonasson och Sara Wallgren erbjuda alternativ till den traditionella historieskrivningens exkludering av kvinnor. De båda utgår från naturvetenskapen som de omarbetar och översätter i nya former.

Jorun Jonasson har skapat ett rum innehållande flera stationer. Sittpuffar i form av symboler för de fem elementen från grekisk filosofi erbjuder sköna läs och spelplatser. Här finns ett mobilt bibliotek med utvalda texter och hennes egen bok "Spektra".

Sara Wallgren gör installationer av ljud och undersöker hur något fungerar mekaniskt, fysiskt och metafysiskt. Det är ansamlingar av information i flera lager som transformeras eller omkodas till bilder eller ljud.

Kontakt och öppettider Haninge konsthall

Öppettider
måndag–tisdag kl. 10–18
onsdag–fredag kl. 10–17
lördag–söndag stängt 

Besöksadress
Konsthallen Haninge kulturhus,
Poseidons torg 8
Handen

Kontakt

Alice Sjöstedt
Tf. konstintendent Haninge konsthall
08-606 52 75
alice.sjostedt@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
08-606 80 99
ulrika.sten@haninge.se

Följ oss på Instagram! 
Du hittar oss på @Haninge__konsthall.

Senast uppdaterad: 11 januari 2019