Pågående utställningar i Haninge konsthall

Utgångspunkten för de kommande årens program är ”Haninge i världen och världen i Haninge” och frågan hur vi ”samsas i världen”. Det lilla speglar det stora, och tvärtom. I en globaliserad värld är vi alla sammanlänkade, på gott och ont, och länken är inte bara extern utan även inomkroppslig, vi delar inte bara naturresurser och mat, utan även i allt högre grad även drömmar, mål och referenser.

Just nu i konsthallen:

EVA ROCCO KENELL
TERRITO REELL
3 september – 20 november 2022

Tjej dansar på Gula VillanTerrito Reell (2021)Foto: Eva Rocco Kenell

EVA ROCCO KENELL
TERRITO REELL
3 september – 20 november 2022

Varmt välkommen på vernissage av utställningen TERRITO REELL med Eva Rocco Kenell lördag den 3 september klockan 13:00 på Haninge konsthall!

År 1982 upptäckte Försvarsmakten sonarljud från vad de trodde var utländska undervattensfarkoster i Hårsfjärden i Haninge kommun. Insatserna var påkostade och många. Sjunkbomber släpptes mot de påstådda ubåtarna. Samtidigt, 15 minuter bort, samlades ungdomar i en gammal punkvilla där det numera legendariska bandet Tant Strul inledde sin konsert med låten Hjärtan Slå.

Dessa händelser ligger till grund för konstnären Eva Rocco Kenells nyproducerade arbete som under hösten presenteras på Haninge konsthall. I två videoverk fördjupar hon sig i tankar och mångsidiga tolkningar av begreppet motstånd, samt uteblivet motstånd. I utställningen gestaltas rörelsemönster från ett urval fysiska och till synes våldsamma aktiviteter. Genom att få oss att reflektera över den uteblivna ansträngningens anspänning ges vi möjlighet att själva reflektera över vad som får oss att tappa balansen.

Om konstnären

Eva Rocco Kenell, född 1982, verksam i Stockholm. Utbildad vid Konstfack och Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Kenells konstnärliga praktik bygger på en dokumentär grund men syftar till att bryta ner klassiska berättelser och normativt berättande. Utifrån begreppet mikrohistorier undersöks detaljer och utvalda delar av händelser/platser, vilka sedan jämförs, omarbetas, iscensätts och gestaltas genom rörlig bild och skulpturala objekt.

Vernissage:
Lördag den 3 september, kl. 12:00 – 16:00. Invigning kl. 13:00 med Eva Rocco Kenell och Haninge konsthalls intendent Sarah Guarino Werner.

Pressvisning:
Boka tid för pressvisning med konstintendent Sarah Guarino Werner
Mejl: sarah.guarino@haninge.se, telefonnummer: 070 606 48 89

Sarah Guarino Werner
Konstintendent
sarah.guarino@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
ulrika.sten@haninge.se

Konsthallen ligger i Haninge kulturhus,
Poseidons torg 8
Handen

Följ oss på Instagram!

Du hittar oss på @Haninge__konsthall.

Senast uppdaterad: 14 september 2022