Packstugan

Packstugan arbetar bland annat med att packa och etikettera på företaget Nils Ahlgren AB. Gruppens arbete är en förutsättning för att Ahlgrens kunder får de varor de efterfrågar i tid. Gruppen bidrar med en positiv attityd och en bra arbetsmiljö.Vi som jobbar på packstugan berättar

- Här finns det alltid arbete och det är skönt att inte vara sysslolös.

- För oss är det viktigt att brukarna blir inkluderade i vår personalgrupp. Vår personalgrupp bidrar till brukarnas utveckling och brukarna till en förstående miljö. /Leif Lindgren, Logistikchef

- Vi har fin gemenskap och vi hjälper varandra.

- Omväxlande jobb med möjlighet till utveckling.

- Det är på riktigt.

- Nya arbetsuppgifter hela tiden.

- Vi har kul på jobbet.

Länkar

packstugan

Mål och inriktning

Vi arbetar individuellt, utifrån det uppdrag vi fått av LSS/SoL-handläggaren. På Packstugan strävar vi efter att alla ska känna sig välkomna och känna trivsel och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd. 

Lokal, omgivning

Vi finns i Jordbro industriområde på företaget Nils Ahlgren AB med närhet till bussar och tåg samt restauranger. Vi arbetar i en lokal anpassad efter brukarnas behov.

Mat och måltider

Vi har ett stort gemensamt kök som vi delar med personalen som arbetar på Ahlgrens, där man kan värma sin medhavda matlåda i mikrovågsugn.

Personalens kompetens

Personalen är utbildade stödassistenter och arbetar utifrån IBIC (Individens Behov I Centrum). Personalen på Packstugan har en mångårig erfarenhet av att jobba med LSS och SoL.

Inflytande – Delaktighet – Medbestämmande

För oss är det viktigt med delaktighet och att vi tillsammans utvecklar verksamheten.

Vi har regelbundna uppföljningsmöten och samverkansmöten där fokus ligger på att utforma en verksamhet efter brukarnas önskemål och behov. 

Alla brukare är delaktiga i sina genomförandeplaner.

Aktiviteter

Packstugan arbetar bland annat med att packa skruv, bult, muttrar och etikettera askar. Gruppen är en viktig förutsättning för att Ahlgrens kunder ska få det som efterfrågas.

Övrigt

Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeut och sjukgymnast för att säkerställa att bästa möjliga verktyg och hjälpmedel erbjuds.

Vi erbjuder möjlighet att spela badminton och gå promenader för den som vill samt träning på Friskis och Svettis. Instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Senast uppdaterad: 20 september 2021