Praktik och utveckling

Praktik och utveckling

Mål och inriktning

Praktik och Utvecklings syfte är att erbjuda meningsfulla enskilda sysselsättningar hos privata företag, kommuner, landsting, statlig myndighet eller i en förening.
Sysselsättningar som ska bidra till personers utveckling, ökat självförtroende och livskvalité. Sysselsättningen skräddarsys i samarbete mellan arbetsplats, brukare och stödassistent.

Lokal, omgivning

Verksamhetens kontor med tillhörande mötesrum finns i centrala Handen med närhet till buss och pendeltåg. 

Lokalerna delas med Mötesplats 25. Mötesplats 25 är en träffpunkt och ett medborgarkontor.  I lokalen finns möjlighet att läsa, fika och spela biljard. Mötesplatsen anordnar aktiviteter med teman. 

Mat och måltider

Medhavd matlåda intas på sysselsättningen enligt företagets förutsättningar.

Personalens kompetens

Stödassistenterna som arbetar i verksamheten har utbildning/erfarenhet att handleda personer till självständigt arbete utifrån metoden Supported Employment. Därutöver har stödassistenterna lång erfarenhet av att leda social träning såväl i grupp som individuellt. Stödassistenterna har ett upparbetat samarbete med den lokala arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Inflytande

Vi lägger stort fokus på självbestämmande och att individanpassa sysselsättningen.
Alla brukare är delaktiga i sina genomförandeplaner.

Aktiviteter

Praktik och Utveckling erbjuder meningsfull sysselsättning i form av enskilda sysselsättningar utifrån personens förutsättningar och behov. Valet av sysselsättning utgår ifrån brukarens intressen, styrkor och erfarenheter. Dessa utforskas under den kartläggning som erbjuds brukaren i början på insatsen. Syftet är förutom att stötta brukaren utifrån dennes individuella behov, att utveckla befintliga förutsättningar.
En ansvarig stödassistent är med i början på sysselsättningen för att ge stöd och handledning. Sedan besöker stödassistenten brukaren på företaget kontinuerligt.
Verksamheten har långt och framgångsrikt samarbete med butiker, skolor, lager, hunddagis m m.

Övrigt

Vi erbjuder möjlighet att träna på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 27 juli 2017