Enen

Enen

Mål och inriktning

Enen lägger stor vikt i att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd.

Lokal, omgivning

Vi finns i ett bostadsområde i Handen med närheten av bussar och restauranger. Vi har en stor uteplats som vi kan sitta och njuta i och vi arbetar i ljusa lokaler.

Mat och måltider

Vi värmer våra matlådor i mikrovågsugnen och sitter på våra egna platser i grupp eller enskilt. Vi äter på restaurang en gång i månaden. På fredagar fikar vi med fikabröd.

Personalens kompetens

Personalen på Enen har mångårig kompetens  inom LSS. Personalen har även andra kompletterande utbildningar så som Alternativa och kompletterande kommunikationsformer (AKK), kognitiva hjälpmedel samt lyftteknik.

Inflytande

Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd. Vi värnar om våra brukares medbestämmande genom individuella arbetsuppgifter. Alla brukare är delaktiga i sin genomförandeplan samt att alla brukare får tid för ett enskilt samtal vid behov. Brukarmöten har vi en gång i månaden.

Aktiviteter

Vi är en grupp som arbetar utifrån struktur och kontinuitet som är inriktade i två olika grupper där den ena gruppen arbetar med: Kopiering, dokumentförstöring, blocktillverkning, inplastning, arbete i bildfabriken, Lexia-programmet samt design och layouter i Publisher. Den andra gruppen arbetar med: Skriva bokstäver, pussel, spel, enklare sorteringsjobb samt rita. Utflykter åker vi på när vi kommer på ett gemensamt mål. Promenad går vi på då det inte regnar. Bingo, disco och karaoke har vi en gång i veckan.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 januari 2020