Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Trygghetslarm för dig med funktionsnedsättning

Trygghetslarm är till för dig som bor hemma och som behöver komma i kontakt med personal för hjälp.

Så här fungerar det

Du lämnar bostadsnycklar mot kvittens vid installationen av trygghetslarmet. Larmdosan som installeras hos dig behöver ström från eluttag. Larmknappen bär du som armband eller halsband. Du kan också larma från larmdosan. Larmet är kopplat till personal på trygghetscentralen som kan prata med dig via larmdosan när du larmat. Trygghetslarmet fungerar endast i anslutning till ditt hem.

Du får muntlig och skriftlig information om hur trygghetslarmet fungerar hos dig.

När du larmar

När du larmar är det personal från kommunens social- och äldreförvaltning som kommer hem till dig. Personalen är utbildad för att på bästa sätt kunna hjälpa dig. Vi arbetar för att du ska få leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Det gör vi genom att visa omtanke, ödmjukhet och engagemang. 

Trygghetslarm med behovsbedömning

Ansöker du om trygghetslarm enligt socialtjänstlagen görs en utredning om ditt behov. Månadsavgiften grundar sig då på dina inkomstuppgifter och din betalningsförmåga. 

Läs mer om avgifter här: Avgifter

Använd blanketten "Ansökan om insatser enligt socialtjänstlagen" som du hittar här nedan. Du kan också kontakta oss på enheten Funktionsnedsättning vuxen för hjälp med ansökan. 

Trygghetslarm för dig som är äldre hittar du här

Kontakt

Rudsjöterrassen 2
136 81 Handen

socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Återlämning av trygghetslarm

Trygghetslarm återlämnas på Hantverkarvägen 25 C i Handen. Ring och boka ett möte innan du lämnar tillbaka utrustningen. Telefon: 08-606 54 06.

Vad menas med tjänstegaranti?

En tjänstegaranti innebär att du som medborgare får veta vad du kan och inte kan förvänta dig av kommunens tjänster. Om du upplever att kommunen inte lever upp till tjänstegarantin kan du lämna synpunkter på detta. Tjänstegarantierna är ett sätt för kommunen att arbeta med förbättringar i verksamheterna.

Senast uppdaterad: 16 mars 2023