Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Matdistribution för dig med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning kan få portionsförpackad mat levererad hem till dig.

En person tar emot en kasse med mat från någon annan Foto: Mostphotos

Vad kan du få hjälp med? 

Om du inte kan laga din mat själv finns möjlighet att få portionsförpackad mat levererad hem. Portionsmaten levereras en gång i veckan. Den ska sen förvaras i kylskåp och värmas i ugn eller mikrovågsugn när du ska äta. Behöver du särskild kost, exempelvis vegetarisk, kan menyn anpassas. 

Hur ansöker du om matdistribution? 

Om du behöver få mat hemskickad ska du vända dig med din ansökan och dina frågor till enheten funktionsnedsättning vuxen. Biståndshandläggaren går tillsammans med dig igenom ansökan och fattar ett beslut som skickas hem till dig. Du ansöker om matdistribution med stöd i socialtjänstlagen (SoL). 

Hur lång tid tar det? 

Om du beviljas matdistribution tar det högst en vecka innan du får en veckomatsedel och tre veckor innan första leverans. Du faktureras enligt gällande taxa i Haninge kommun.

Läs mer om avgifter för matdistribution

Matdistribution för dig som är över 65 år gammal hittar du här

Kontakt

Rudsjöterrassen 2
136 81 Handen

socialochaldreforvaltningen@haninge.se

Vad menas med tjänstegaranti?

En tjänstegaranti innebär att du som medborgare får veta vad du kan och inte kan förvänta dig av kommunens tjänster. Om du upplever att kommunen inte lever upp till tjänstegarantin kan du lämna synpunkter på detta. Tjänstegarantierna är ett sätt för kommunen att arbeta med förbättringar i verksamheterna.

Senast uppdaterad: 8 februari 2023