Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vårt näringsliv

Ta del av hur företagande har sett ut i Haninge förr och nu.

Entreprenörskap med tradition

Haninge är en klassisk entreprenörskommun, vars invånare är vana att bygga från två tomma händer. Under många hundra år har Haningebygden präglats av ett småskaligt företagande. Påhittigheten och andan att "reda sig själv" lever i mångt och mycket kvar – men också förmågan att kunna se nya marknader och nya affärsmöjligheter.

Läs mer om entreprenörskap med tradition


Mångsidigt företagande – Haninges styrka

Allt fler upptäcker att Haninge är en attraktiv kommun att etablera sig i. I stort sett föds varje dag en ny verksamhet i Haninge och totalt finns nu över 6 800 företag. Men trots de senaste årens många större etableringar är "basen" i Haninges näringsliv fortfarande småföretagen. 98 % av dem har färre än 5 anställda.

Läs mer om mångsidigt företagande


 

Företagare i Haninge

För lantbrukarfamiljen Fröstad på Årsta Säteri har företagandet i generationer utgått från vad moder jord kunnat erbjuda. I dag driver systrarna Susanna och Michaela en golfbana. Och de är i gott sällskap – inom Haninges kommungräns finns ytterligare fem golfbanor. Vilka förutsättningar skapar näring åt dina affärer?

Läs mer i broschyren om att driva företag i Haninge

Senast uppdaterad: 9 maj 2023