Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Håga industriområde

Håga industriområde ligger mellan Tungelstavägen (väg 257) och Nynäsbanan i Västerhaninge. Enligt översiktsplanen kan området förtätas och utvecklas för att skapa möjlighet till fler lokaler och arbetsplatser. Marken är planlagd för industri och småindustri.

Dominerande verksamheter är små och medelstora företag inom tillverknings- industri, lager och distribution – med företag som t ex  Schneider Electric, Greif Sweden AB, Skanska, CCL Spännarmering AB och Stockholm Plåt- och Gummi Perforering SPG AB. 

Korta fakta

  • 402 anställda
  • 130 företag
  • Lokaler för produktion, lager, kontor
  • Området gränsar mot bostäder i väst och nord
  • Kommunens järnvägsspår ansluter området

Karta över Håga industriområdeFoto: Haninge kommun

Läge och kommunikationer

Håga industriområde ligger strax söder om Västerhaninge, mellan Tungelstavägen (väg 257) och Nynäsbanan. Industriområdet är tillgängligt med bil från Tungelstavägen och från Mulstavägen/Tungelstavägen. Tungelstavägen och väg 73 utgör rekommenderade vägar för transporter med farligt gods. Med kollektiva färdmedel nås området med buss och pendeltåg, närmsta station med anslutning till buss är Västerhaninge station. Industriområdet trafikeras under rusningstrafik och restid till Handen är cirka 5 min och till centrala Stockholm cirka 30 min.

Service

I området finns lunchrestaurang. Håga ligger ca 1,5 km från Västerhaninge centrum med pendeltågsstation samt restauranger, kaféer, livsmedels- och specialbutiker, apotek, post, bank med mera. 

Senast uppdaterad: 12 januari 2023