Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Albyberg företagspark

Albyberg företagspark ligger strategiskt för dig som både söker logistiska fördelar och tillgång till nya marknader. Alldeles intill järnvägen och riksväg 73, som länkar samman Stockholm med ostkustens nya storhamn i Nynäshamn, skapar vi ett nav för framtidens affärer. Här kan företag verka, växa och utvecklas tillsammans med goda grannar. Välkommen till ett välfungerande område som är hem till innovativa entreprenörer i skiftande verksamheter,

Från Albyberg når du Stockholms city i ena riktningen och Nynäshamn i den andra på 20 minuter med bil. Motsvarande resa västerut tar dig mot E4:an och det snabbväxande stråket kring Kungens kurva och dess angränsande handelsområden. 

Albyberg företagspark - här kan företag verka, växa och utvecklas

Det är nära till framtidens affärer. Albyberg företagspark byggs i det expansiva Haninge, regional stadskärna på östra Södertörn, dit också kommunerna Tyresö, Nynäshamn och Huddinge med dess tätorter Länna, Skogås och Trångsund räknas. Tillsammans hyser de cirka 15 000 företag och 178 000 invånare. Områdets hushåll har en samlad årlig köpkraft om drygt 11 miljarder SEK, enligt Handelns Utredningsinstitut. I vår företagspark finns möjlighet för företag att verka, växa och utvecklas tillsammans med goda grannar i ett välfungerande område. Ett hem för innovativa entreprenörer i skiftande verksamheter. Drygt 600 arbetstillfällen har redan skapats här och fler är på gång - kanske vill du vara med på resan?

Albybergs läge förenar styrkorna i Stockholm

Med Albyberg företagspark får du närhet såväl till marknad och puls som till natur och vila. Du når motorvägen lika snabbt som skogsstigen – och på kortare tid än du tar dig till Stureplan med bil, kan du promenera rätt in i den orörda och stillsamma nationalparken i Tyresta. Albybergs företagspark skapas med hänsyn till naturen och med omsorg om människan. Omgivningen med skördeängar, urskog och sjöar ger inspiration som kommer till uttryck i företagsparken.

Är du intresserad av att etablera dig i Albybergs företagspark?

I Albyberg företagspark kan du vara med och forma förutsättningarna för ditt företag. Etableringar med miljöprägel får förtur, en annan viktig prioritering ligger på antalet arbetstillfällen som kan erbjudas. I etapp 1 har hälften av områdets 330 000 kvadratmeter erbjudits till försäljning genom Haninge kommun. Arbetet med att förbereda för etapp 2 (550 000 kvm) har påbörjats. Om du är intresserad av att köpa mark kan du skicka en intresseanmälan till kommunen.

Anbudstävlingen för kommunens sista tomt i Albybergs företagspark etapp 1, del av Kalvsvik 16:1 är avslutad. Vinnare presenteras första kvartalet 2024.

Vill ni etablera er i Albyberg företagspark kan ni också kontakta det lokala fastighetsbolaget Albybergfastigheter AB som bygger och förvaltar fastigheter i företagsparken.

Det är enkelt att ta sig till Albyberg

Förutom motorväg ända fram till området går direktbussar som ansluter till närliggande Handen med pendeltågsstation. För den som vill ta cykeln till jobbet finns en cykelled som ringlar förbi Albyberg från Handen och Jordbro.

Senast uppdaterad: 6 november 2023