Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Handen handelsområde

Handen handelsområde ligger invid Handen trafikplats och korsningen Gudöbroleden/väg 73.

Handens handelsområde Handens handelsområde Foto: Sven-Olof Englund

Området sydväst om trafikplatsen är planlagd för detaljhandel, kontor, småindustri, hantverk samt bilservice och dylikt. I nordväst är marken planlagd för handel och bilservice samt i nordost för detaljhandel. Dominerande verksamheter är stormarknader för livsmedel och skrymmande varor samt ett antal bensinstationer. Idag finns Coop, ICA MAXI och Biltema i området. Handelsområdet är en del av den regionala kärnan i centrala Haninge centrum.

Korta fakta

  • 20 företag
  • 870 anställda
  • Lokaler för handel och produktion
  • Lättillgängligt från väg 73/Gudöbroleden, Nynäsvägen och Söderbyleden
  • Området är anpassat för bilburna besökare

Karta över Handens handelsområdeFoto: Haninge kommun

Läge och kommunikationer

Handen handelsområde är beläget omkring 15 minuter söder om centrala Stockholm, ca 1 km norr om Handen utmed Nynäsvägen och längs med Gudöbroleden mot Vendelsö. Med kollektiva färdmedel nås området med buss och pendeltåg. Direktbuss finns till Gullmarsplan och centrala Stockholm samt buss till Haninge centrum med anslutning till pendeltåg. Med pendeltåg och direktbuss nås centrala Stockholm inom ca 20 minuter. Längs Nynäsvägen går det regionala cykelstråket mellan Stockholm - Nynäshamn.

Kommersiell service

Utbudet av dagligvaror och sällanköpsvaror är stort i och med Coop och ICA Maxi som ligger i området. Det finns även restauranger, kafé och snabbmat. Ett större utbud av allmän service finns i närbelägna Haninge centrum.

Senast uppdaterad: 2 september 2021