Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Mångsidigt företagande – Haninges styrka

Allt fler upptäcker att Haninge är en attraktiv kommun att etablera sig i. I stort sett föds varje dag en ny verksamhet i Haninge och totalt finns nu över 6 800 företag. Men trots de senaste årens många större etableringar är "basen" i Haninges näringsliv fortfarande småföretagen. 98 % av dem har färre än 5 anställda.

Interiörbild inne i från Haninge centrum Foto: Sven-Olof Englund

Bland de mest kända etableringarna i Haninge märks huvudkontoret för Coca-Cola Sverige. Andra stora verksamheter i kommunen är Antalis och kemikalietillverkaren Kemetyl. Det strategiska läget och en omedelbar närhet till både motorväg och järnväg har också gjort att många logistikföretag valt Haninge. Till exempel Postnord Tpl, Lagena och Dagab.

Expanderar inom handel

Med en växande befolkning har Haninge även fått en allt mer betydande roll inom detaljhandelsområdet. Haninge Centrum är en av de aktörer som expanderat kraftigt och som idag har över 100 butiker, restauranger och serviceinrättningar. I Haninge finns också Sveriges största ICA Maxi, flankerad av grannen Coop Forum som med shoppinggallerian Port 73. Bland andra välkända detaljhandelsföretag i Haninge kan nämnas Biltema, Mekonomen, Ö&B, Siba och Mio Möbler. Många bilföretag är representerade i Haninge, såsom Olofsson Bil AB, Torvalla Bil, Toyota Center med flera.

Samverkan – en nyckelfaktor

I Haninge arbetar vi tillsammans för att det befintliga näringslivet ska kunna utvecklas under goda villkor och för att få fler företag att etablera sig i Haninge. Här finns en stark samverkan och samhörighet. Det visar sig inte minst på våra frukostmöten, som varje gång samlar över hundratalet företagare. Haninge har också gott om plattformar för kunskap och erfarenhetsutbyten – inte minst genom de många företagarföreningar som är etablerade i kommunen.

Haninges största företag

Coca-Cola European Partners Sverige AB
Postnord Tpl AB
Bil AB Ove Olofsson
Söderbyleden Stormarknad AB
Sortera Recycling AB
Jf Hillebrand Logistics AB
Haninge Åkeri AB
Kemetyl AB
Caravanhallen Stockholm AB
Northpower Stålhallar AB

Källa: UC Näringslivsanalys 2020, uppgifter baserade på nettoomsättning från sep 2019-sep 2020.

Senast uppdaterad: 15 november 2022