Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ladda elbil och tanka miljöbränsle

Här kan du läsa om var du kan ladda och tanka miljövänligare drivmedel Haninge. Dessa alternativa drivmedel påverkar inte klimatet genom utsläpp av växthusgaser i den utsträckning som fossilt drivmedel gör, till exempel bensin och diesel.

Elbil som tankas Foto: Haninge kommun

Laddstolpar

Laddningsplatser för elbilar finns på flera platser i Haninge kommun. Hur du laddar och vad det kostar kan variera, men framgår på platsen. 

Här hittar du laddplatser i Haninge

  • I parkeringshuset, på Rudsjöterrassen 11, finns fyra laddpunkter. Tillgänglig effekt är 400v/32A. Haninge kommun äger denna laddutrustning men om du vill ladda sker detta via tjänst av E.on. 
  • På Torvalla IP besöksparkering finns fyra laddpunkter. Tillgänglig effekt är 400v/32A. Haninge kommun äger denna laddutrustning men om du vill ladda sker detta via tjänst av E.on. 
  • På Port 73 finns fyra laddplatser med Mode-3, Type-2 uttag. Vid laddning används Vattenfalls laddkort.
  • På Circle K vid ICA Maxi, Söderbyleden, finns två laddstolpar. Laddplatsens tillgängliga effekt är 230V/6 A.

Hur du kan skaffa en laddstation

Här kan du läsa mer om hur privatpersoner, bostadsrättsföreningar och andra kan gå tillväga för att skaffa en laddstation:

emobility.se
Råd vid installation av laddstation

Här finns en rikstäckande karta över laddstolpar för elbilar:

uppladdning.nu

Fordonsgas

På OKQ8 vid Port 73, Nynäsvägen 23, finns möjlighet att tanka 100% biogas. Där finns två produkter för fordonsgas Biogas Bas samt Biogas 100.

ED95

I Jordbro på Traversvägen 11 finns det möjlighet att tanka ED95. Bränslet består till 95 procent av etanol och 5 procent tändförbättrare. ED95 är ett beprövat drivmedel som idag främst används för bussar.

Senast uppdaterad: 20 december 2023