Ladda elbil och tanka miljöbränsle

Här kan du läsa om var du kan ladda och tanka miljövänligare drivmedel Haninge. Dessa alternativa drivmedel påverkar inte klimatet genom utsläpp av växthusgaser i den utsträckning som fossilt drivmedel gör, till exempel bensin och diesel.

Elbil som tankas Foto: Haninge kommun

Laddstolpar

Laddningsplatser för elbilar finns på flera platser i Haninge kommun. Hur du laddar och vad det kostar kan variera, men framgår på platsen. 

  • I p-huset, på Rudsjöterrassen 11, finns fyra laddpunkter. Tillgänglig effekt är 400v/32A. Haninge kommun äger denna laddutrustning men om du vill ladda sker detta via tjänst av E.on. 
  • På Torvalla IP besöksparkering finns fyra laddpunkter. Tillgänglig effekt är 400v/32A. Haninge kommun äger denna laddutrustning men om du vill ladda sker detta via tjänst av E.on. 
  • På Port 73 finns fyra laddplatser med Mode-3, Type-2 uttag. Vid laddning används Vattenfalls laddkort.
  • På Statoil vid ICA Maxi, Söderbyleden, finns två laddstolpar. Laddplatsens tillgängliga effekt är 230V/6 A.

Hur du kan skaffa en laddstation

Här kan du läsa mer om hur privatpersoner, bostadsrättsföreningar och andra kan gå tillväga för att skaffa en laddstation:

emobility.se
Råd vid installation av laddstation

Här finns en rikstäckande karta över laddstolpar för elbilar:

uppladdning.nu

Fordonsgas

På OKQ8 vid Port 73, Nynäsvägen 23, finns möjlighet att tanka 100% biogas. Där finns två produkter för fordonsgas Biogas Bas samt Biogas 100.

ED95

I Jordbro på Traversvägen 11 finns det möjlighet att tanka ED95. Bränslet består till 95 procent av etanol och 5 procent tändförbättrare. ED95 är ett beprövat drivmedel som idag främst används för bussar.

Senast uppdaterad: 12 april 2021