Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen till kommunens öppna fritidsverksamhet för mellanstadieelever!

Du som går i årskurs 4 till 6 är välkommen till den öppna fritidsverksamheten som finns på nio av Haninges kommunala skolor. Här kan du träffa kompisar och vara med på roliga aktiviteter. Den öppna fritidsverksamheten kostar inget och den kräver ingen anmälan.

Var?

På nio av kommunens skolor, se länkar nedan.

Öppettider:

Skoldagar: från när skolan slutar till kl 17.00.
Lov och studiedagar: kl 10.00–17.00.

Under vissa större helger kan öppettiderna variera. Se vad som gäller för just din öppna fritidsverksamhet.

För vem?

Du som är 10–13 år är välkommen till kommunens fritidsverksamhet. Det gäller både dig som går i våra kommunala skolor eller om du går i en friskola. Du tillhör den öppna fritidsverksamhet som ligger närmast din skola eller där du bor.

Nedan hittar du länkar till de nio skolor som har öppen fritidsverksamhet.

Vad kostar den?

Den öppna fritidsverksamheten är gratis och du behöver inte anmäla dig. Vi erbjuder gott och näringsrikt mellanmål utan kostnad. På lov och studiedagar har vi även lunch till självkostnadspris.

Vad kan du göra i den öppna fritidsverksamheten?

På den öppna fritidsverksamheten kan du träffa kompisar, spela spel eller kanske bara sitta och snacka. Den öppna fritidsverksamheten anordnar också olika aktiviteter beroende på möjligheter och intresse hos eleverna. Kolla vad just din verksamhet har på gång!

Vad är det som är nytt för 2024?

Sedan vårterminen 2024 har vi gjort om den öppna fritidsverksamheten i Haninge kommun. Vi har särat på hög- och mellanstadieelever så numera har mellanstadieeleverna sin öppna fritidsverksamhet på skolan.

Det gör den öppna fritidsverksamheten för mellanstadieeleverna mer trygg och även pedagogisk eftersom skoldagen blir mer sammanhängande. Vi kan också anpassa både aktiviteter och tider till våra mellanstadiebarn.

Välkommen!

Senast uppdaterad: 14 maj 2024