Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge Fantasy Games

Haninge Fantasy Games - Ett bräd-, roll- och figurspels event sommar och vinter på Haninge kulturhus. Alla åldrar är välkomna och inträdet är gratis.

Spelbräde. Foto: Mostphotos. Foto: Mostphotos

Öppettider sommaren 2024

Varmt välkomna på Haninge fantasy games i sommar! 

  • Tisdag-fredag den 2-5 juli kl. 13-00-21.00
  • Måndag-torsdag den 8-11 juli kl. 13.00-21.00

Haninge Fantasy Games är ett årligt evenemang för entusiaster av bräd-, roll- och figurspel i Stockholm. Haninge kulturhus kommer att omvandlas till ett spelotek av brädspelstitlar. Spelglada besökare och personal från fritidsgårdar med intresse och kunskap om dagens växande brädspelskultur samlas under ett tak under en tvåveckorsperiod.

Aktiviteter

Brädspel

Brädspelshobbyn har haft en renässans sedan 90-talet med titlar som Catan (1995), Carcassonne (2000), Agricola (2007) och Dominions (2008), som idag är moderna klassiker och har en given plats i många hushåll runt om i världen.

Nu 30 år senare så släpps nya titlar nästan dagligen och mässor som GenCon i USA och SPIEL i Tyskland har upp emot två hundra tusen besökare årligen och café med inriktning på brädspel blir allt vanligare i våra storstäder.

Haninge Fantasy Games har ett spelotek av brädspelstitlar på plats till besökarnas förfogande. Ni är välkomna att ta med era egna favoriter att presentera och spela tillsammans med andra på plats.

Länk till brädspelslista


Rollspel

Den första rollspelstiteln "Dungeons & Dragons" publicerades 1974 och en hobby var född. Med en rad svenska titlar som Drakar och Demoner (1982) och Mutant (1984) så har hobbyn en prominent plats bland svenska ungdomar.

Tack vare möjligheten att spela med andra via internet, så har rollspelandet fått en förnyad popularitet. Många både streamar och lägger ut sina sessioner som podcasts för andra att avnjuta, t.ex. så har det populära Critical Role över hundra tusen tittare när de streamar sin Dungeons & Dragons kampanj live på Twitch.

På Haninge Fantasy Games får ni gärna hålla i olika rollspels-scenarion, vi uppskattar dock om ni håller en respektfull ton och respekterar att besökare av alla åldrar kan förekomma i lokalerna.

Figurspel

Med ursprung ur 1800-talets "Kriegsspiel" och H.G Wells "Little Wars" (1913) så lever både det historiska krigsförandet och mer fantasifulla sammandrabbningar vidare i titlar som t.ex. "Warmahordes", Star Wars: X-Wing och det populära Warhammer 40,000.

Hobbyn handlar inte bara om att med tärningar och måttinstrument styra sina figurer till vinst, utan även om att skapa det landskap och byggnader som ingår i upplevelsen.

Haninge Fantasy Games har möjligheten att ha ett par bord för figurspel och en samling ruiner lämpat för till exempel WH40K.

Cosplay

I Cosplay-kulturen gestaltar kreativa individer populära karaktärer från olika media som t.ex. spel, anime och serier genom att skapa deras dräkter och klä upp sig som dem.

Haninge Fantasy Games välkomnar alla som vill att även ta med sina egna cosplays för chansen att möta andra med samma intresse och chansen att vinna fina priser. 

KONTAKT

Besöksadress
Haninge Kulturhus
Poseidons Torg 8
136 46 Handen

Huvudansvariga

Patrick Högye
08 606 80 43
070 606 53 77 (SMS)
patrick.hogye@haninge.se

Eddie Silva
076 517 61 34
eduardo.silva@haninge.se

Senast uppdaterad: 11 juli 2024