Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

KATTGULD Ilja Karilampi, Vida Lavén & Ruben Wätte

KATTGULD Ilja Karilampi, Vida Lavén & Ruben Wätte.

Illustration utställningen Kattguld. Foto: Illustration Kattguld

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR: 5 juni – 13 september
Kattguld på Haninge konsthall undersöker formler för att omvandla vår tillvaro, vår vardag till guld. Ilja Karilampi, Vida Lavén och Ruben Wätte har skapat verk som odlar förmågan att få glädjas åt det vi själva vill, oavsett om någon tycker att det som gläder dig är skräp. Att glädjas åt kattguld är en motståndshandling, ett finger åt god smak och vedertaget värde. Vi tar skatten i egna händer.

Ruben Wätte samlar oss i sin jurta där lägerelden får oss att vända blicken mot solen och reflektera över vår plats i världen. Vad vore vi utan solen? I Ilja Karilampis plexiglasskyltar och ljusreflekterande väggdekaler är det istället förortens och vardagens ljussken som omsluter oss med sin lyster. Lyser gör även Vida Lavéns arbete, som under sommaren kommer att blända oss via skärmpixlarna på Haninge konsthalls Instagram.

Till utställningen hör förutom Vida Lavéns Instagram-projekt även ett konstkollo i Jordbro med Ruben Wätte och radiosändningar i samarbete med Ilja Karilampi och Radio-Vår.

PROGRAM:
Haninge konsthall – Instagram

Haninge kultur – Facebook

Senast uppdaterad: 16 september 2020