Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fält – en performance vid tre tillfällen av Adèle Essle Zeiss 7-9 februari

I konsthallen balanserar tre kroppar liggande på reglar och kroppens olika delar vägs mot sin vikt i betong. Kroppens tyngd fördelas mellan kroppsdelarna men förs också genom reglar, tyngder och vajrar bort från kroppen och sprids runt om i rummet.

Foto: Adèle Essle Zeiss

I det nya verket Fält experimenterar den nyutexaminerade konstnären Adèle Essle Zeiss med hur kroppen kan balansera i horisontellt läge. Hon undersöker om det skulle kunna vara möjligt att vänja kroppen vid andra sätt att fördela vikten än vi gör när vi håller oss upprätta.
Balansen är ett helautomatiskt system, inlärt, anpassat efter omgivningen och lagrat i kroppen. Det går inte att styra med vilja. Vikterna i verket måste justeras en i taget för att få hela kroppen i balans, höfterna mot en hel säck betong och huvudet mot en mindre påse. Det är omständligt då de enskilda delarnas tyngd hela tiden påverkar varandra.
Adèle Essle Zeiss tog examen från Kungl. Konsthögskolan, Stockholm, 2018. Hon har arbetat som dansare och koreograf och tog examen från Kungliga Svenska Balettskolan 2002. Projektet Fält har utvecklats under ett residens på MDT.

Videodokumentationen av Fält av Alexis Zeiss. Deltagare under performancen var Kajsa Nilsson, Hanna Åhs och Natalie Petrov. 

Öppettider i kulturhuset och Konsthallen

Måndag-tisdag: 10-19

Onsdag-torsdag: 10-18

Fredag: 10-17

Lördag: 11-15

Söndag: 12-16

 

Kontakt och öppettider

Öppettider
måndag–torsdag kl. 9–19
fredag kl. 9–17
lördag kl. 11–16
söndag stängt

Besöksadress
Konsthallen Haninge kulturhus,
Poseidons torg 8
Handen

Kontakt

Alice Sjöstedt
Tf. konstintendent Haninge konsthall
08-606 52 75
alice.sjostedt@haninge.se

Ulrika Sten
Verksamhetschef Kultur
08-606 80 99
ulrika.sten@haninge.se

Följ oss på Instagram! 
Du hittar oss på @Haninge__konsthall.

Senast uppdaterad: 26 mars 2024