Matdistribution för dig med funktionsnedsättning

På den här sidan kan du läsa mer om hur du som har en funktionsnedsättning kan få mat levererad hem till dig.

Vad kan du få hjälp med?

Om du inte kan laga din mat själv, finns det möjlighet att få portionsförpackad mat levererad till hemmet. Portionsmaten levereras en gång i veckan och förvaras i kylskåp för att sedan värmas i ugn eller mikrovågsugn. Behöver du särskild kost, exempelvis vegetarisk, kan menyerna anpassas till dina behov.

Hur ansöker du om matdistribution?

Om du behöver få mat hemskickad ska du vända dig med din ansökan (Ansökan om insatser enligt socialtjänstlagen) och dina frågor till enheten funktionsnedsättning vuxen. Biståndshandläggaren går sedan tillsammans med dig igenom ansökan och fattar ett beslut enligt socialtjänstlagen som skickas hem till dig.

Hur lång tid tar det?

Om du beviljas matdistribution tar det högst en vecka innan du får en veckomatsedel och tre veckor innan första leverans. Du faktureras enligt gällande taxa i Haninge kommun.

Matdistribution för dig som är äldre hittar du här

Vad menas med tjänstegaranti?

En tjänstegaranti innebär att du får veta vad du har rätt till och kan vänta dig av kommunens olika tjänster. Detta ger förhoppningsvis nöjdare medborgare, brukare och medarbetare.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 6 mars 2019