Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Reparation av bron över Lyckebyån klar

Bron över Lyckebyån vid Vendelsö gårdsväg behöver bytas ut eftersom att den har satt sig. Utbyte till permanent bro genomfördes vecka 32 och 33. Bron är nu återigen öppen för genomfartstrafik.

Bild på tillfälliga bron över Lyckebyån, Vendelsö gårdsväg Tillfälliga bron över Lyckebyån, Vendelsö gårdsväg Foto: Haninge kommun

Under vecka 32 och 33 pågick arbeten med den nya bron över Lyckebyån vid Vendelsö gårdsväg. Arbetena medförde att Vendelsö gårdsväg under den perioden var helt avstängd för genomfartstrafik. Nu är bron helt färdigställd och återigen öppen för både gång-, cykel-, bil- och kollektivtrafik. 

Bakgrund till åtgärden

Haninge kommun fick en felanmälan i början på januari 2023 om att bron har satt sig och installerade då en tillfällig bro. Det visade sig sedan vid en undervattensinspektion att brons underliggande trummor var kraftigt påverkade av rost och behövde bytas ut. 

Frågor eller synpunkter?

Välkommen att skicka in dina frågor eller synpunkter till oss via vår synpunktshantering.

Senast uppdaterad: 26 mars 2024