Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Konsten kommer ut

Under 2021 lanserades en ny form för att förmedla konst i Haninge kommun. Under kortare perioder visas konst på nya platser som en del av vår utåtriktade pedagogiska verksamhet – konstverk kan upptäckas från pendeltågsperrongen, i träden eller i Kulturhusets fönster på natten. #konstenkommerut #viärhaninge

två barn som tittar på Anna Sörensons uppblåsbara lysande skulpturFoto: Göran Lidbrink

Flower mushroom av Anna Sörenson Rydh

Haninge Kulturhus 23-30 december 2021

En uppblåsbar självlysande skulptur som lyste upp Haninge Kulturhus inifrån under mellandagarna. Om någon genade över Poseidons torg en mörk vinterkväll visade Sörensons skulptur plötsligt en glimt av en annan verklighet.

https://annasorenson.se/

 

Keramikskulptur installerad i träden utanför Tyresta nationalparkFoto: Ylva Trapp

Between - modular structure av Diana Butucariu

Tyresta naturreservat 26 september 2021

En storskalig skulpturinstallation i keramik som under en dag hängdes mellan träden i en skogsdunge utanför Tyresta nationalpark. Organiska former och skarpa gulorange färger i samspel med den vackra omgivningen mötte förvånade besökare och uppskattades av både vuxna, barn och hundar.

https://www.dianabutucariu.com/

 

Måleriinstallation på vattenytan i sjön RudanFoto: Thomas Hultgren

Dawn Rudan av Elisabeth Frieberg

Rudan 25 augusti 2021

En måleriperformance där konstnären själv rodde och placerade 53 målningar på Rudans vattenyta. Frieberg målade tillsammans med vattnets rörelser och färgerna som är målade efter solnedgångar över sjön Naten i Sörmland blandades och skapade ett föränderligt, rörligt och nytt måleri. Allt syntes under morgonrusningen från pendeltågsperrongen i Handen.

https://elisabethfrieberg.com/

 

En teckningsinstallation på Kulturhusets glasfasadVäx - teckningsinstallation av Rebecka Stone

VÄX av Rebecka Stone

Kulturhusets glasfasad 30 april till 30 maj 2021

Under maj månad visades en teckningsinstallation skapad av Rebecka Stone som syns från Poseidons torg. Med kraftfull svärta av kol och tunna linjer av blyerts, enorm skala och detaljer där handens rörelse blir tydlig tar hon sig an husets helhet med en lätthet som vore det hennes eget skissblock.

rebeckastone.com

 

bild på video i Kulturhusets glasfasad och två videoverk som lyser ut mot torgetFoto: Tomas Nygren

Moonlight av Stina Persson
Granar och tallar av Lars Hedelin

Haninge Kulturhus 24 februari till 23 mars 2021

En videoinstallation där ett tecknat landskap panorerar längs golvet och vad som verkar vara en främmande himlakropp tillfälligt spanar ut över Poseidons torg.

http://larshedelin.com/

https://www.stinapersson.se

kontakt

Ylva Trapp
Konstpedagog

08-606 93 45

ylva.trapp@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 mars 2022