Konstverkstan

Kom till Konstverkstan i Haninge Kulturhus. Här är barn och deras vuxna välkomna att skapa och experimentera med en mängd olika material och tekniker. Nu under hösten är Konstverkstan öppen onsdagar och lördagar. Under höstlovet vecka 44 har vi extra öppet måndag till onsdag för filmskapande och torsdag-fredag för drop-in. Välkomna!

barnhand målar med självlysande färg.Foto: Maia Lundblom

Konstlab

Konstlab är vår öppna verkstad för dig mellan 10 och 14 år. Tillsammans med en utbildad konstpedagog utforskar vi vad som pågår i konsthallen och experimenterar i verkstan. Vi provar bland annat att bygga stora skulpturer, marmorera papper och måla med akryl och akvarell. Allt är gratis!

Tid: onsdagar kl14-17 från 7 september till 14 december (med uppehåll för höstlovet 2 november)

________________________________________________________

 

barn arbetar med kartongbyggeFoto: Camilla Cherry

Verkstad varje lördag

På lördagar kan barn från 4 år och vuxna skapa tillsammans i Konstverkstan. Konstpedagoger är på plats och visar de olika materialen som kan användas och allt är kostnadsfritt. Kom förbi och bygg en skulptur av pinnar, måla färgstarkt i akryl eller skapa din egen flagga - varje lördag provar vi nåt nytt!

Tid: lördagar kl12-16 från 3 september till 10 december (med uppehåll på allhelgona 5 november)

___________________________________________________

Höstlov i konstverkstan

barn som jobbar med animation

Filmkurs i Konstverkstan

Måndag till onsdag kl12-16 kan du som är mellan 9 och 12 år komma till Konstverkstan och prova olika sorts filmskapande. Vi utgår från Eva Rocco Kenells videoinstallation i konsthallen och provar flera olika tekniker. Allt är gratis men begränsat antal deltagare - du kan anmäla deltagande till en, två eller alla tre dagar. Drop-in i mån av plats. Mer information och föranmälan till ylva.trapp@haninge.se

Måndag 31 oktober kl 12-16:

Skapa egen musik och digital animation på i-pad med Trainstation 

Tisdag 1 november kl 12-16:

Skapa stop-motion-animation med Pedagogiska designbyrån 

Onsdag 2 november kl 12-16:

Skapa musikfilm med Stockholms filmfestival 

 

Öppen verkstad 

Barnhänder arbetar med textilcollage.Foto: Fia Lien

Torsdag 3 november och fredagen 4 november kl 12-16

Kom till Konstverkstans öppna prova-på! På torsdagen får alla skapa sin egen fantasifigur - passa gärna på att se föreställningen NäNäNä som visas på foajéscenen kl 10.30 och gör sen din egen sjöjungfru, nattliga monster eller tusenfoting. På fredagen gör vi masker och pappersblommor på Dödens dag - Día de los muertos inspirerade av den internationella lunchkonserten kl 12.30.

För alla barn och deras vuxna. Drop-in och helt gratis!

Konst mitt i veckan

Vi välkomnar alla skolbarn i Haninge kommun till att besöka konsthall och konstverkstad tillsammans med ansvarig pedagog. Boka in er för visningar, konstpromenader och workshop.

Läs mer om att upptäcka konsten under Kultur mitt i veckan

kontakt

Ylva Trapp
Konstpedagog

Konstverkstan i Haninge Kulturhus
Poseidons torg 8, Handen

08-606 93 45

ylva.trapp@haninge.se

 

Senast uppdaterad: 27 september 2022