Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gängsnack – för dig som möter barn och ungdomar

Hur upptäcker man att barn och ungdomar dras in i kriminella gäng? Informationsbroschyren "Gängsnacket" ger tips och råd.

En kille står med ryggen mot kameran. Foto: Mostphotos

Länsstyrelserna och Polismyndigheten har tagit fram informationsbroschyren "Gängsnacket – en guide för föräldrar och andra viktiga vuxna". Syftet är att ge vårdnadshavare, skolpersonal, fältassistenter, fritidsgårdspersonal och andra vuxna som möter barn och ungdomar, information om hur barn kan bli rekryterade eller lockade in i kriminella gäng. 

För personer som i sin yrkesroll möter barn och ungdomar, finns även en kompletterande handledning som stöd och fördjupning. 

Broschyren finns på nio språk

Förutom att broschyren finns på svenska har den översatts till nio andra språk: Engelska, tigrinska, turkiska, spanska, somaliska, persiska (farsi), franska, centralkurdiska (sorani) och arabiska.

Senast uppdaterad: 31 oktober 2023