Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gränsutvisning

Om du är osäker på var fastighetsgränsen går kan vi försöka hjälpa dig att återfinna gränsmarkeringarna. Där vi inte kan hitta någon befintlig gränsmarkering markerar vi med träkäpp eller färg. En gränsutvisning är inte juridiskt bindande.

Just nu kan det ta längre tid för att få mättjänster utförda. Detta på grund av att kommunen är i behov av statliga lantmäteriets digitala tjänster som nu har begränsats på grund av driftstörningar. 
Läs mer om Lantmäteriets driftstörning här.

 

En förutsättning för att kunna markera fastighetsgränsen är att det inte finns några tveksamheter om gränsens läge. Gränsutvisningen är inte rättsligt bindande.

Om du behöver nya beständiga gränsrör eller om gränsens läge är oklart behöver du istället ansöka om en lantmäteriförrättning hos lantmäterimyndigheten.

Läs om fastighetsgränser hos lantmäterimyndigheten

Ny taxa gäller från och med 2024-01-01.

Pris för gränsutvisning

Timdebitering:

  • 1 450 kronor/timme exklusive moms (1 812 kronor/timme inklusive moms)

Information om båttaxikostnad som tillkommer till öar utan landförbindelse.

Kontaktuppgifter för frågor om mätning

stadsbyggnad@haninge.se

Servicetelefon:
08-606 75 20, knappval 1

Från och med den 8 juli och till och med den 2 augusti är servicetelefonen stängd för frågor om mätning. Ni är välkomna att kontakta oss via e-post.

Ordinarie telefontider:
Måndag kl 10.00–11.00
Tisdag kl 13.00–14.00
Onsdag kl 10.00–11.00
Torsdag kl 10.00–11.00

Senast uppdaterad: 25 juni 2024