Haninge arkitekturpris 2019

Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och är utsedd till en av åtta regionala stadskärnor i länet. Vi bygger en ny stadskärna, en ny företagspark och en mängd nya bostäder. Genom Haninge arkitekturpris vill vi skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur i Haninge.

Priset delas ut till en byggnad, tillbyggnad eller offentlig plats. Röstningen pågick mellan den 26 juni - 15 september 2019 och vinnaren offentliggörs i slutet av oktober.

Följande tre finalister har tävlat om utmärkelsen Haninge arkitekturpris:

  • Cederhusen
  • Pop up-park
  • Vikingaskolan

Läs mer om finaisterna längre ned på sidan.

Haninge arkitekturpris - Röstning
Välj den du vill rösta på: * Välj den du vill rösta på: *

* Obligatoriska uppgifter måste fyllas i för att formuläret ska skickas iväg. Du har gjort rätt när du dirigeras om till en Tack-sida efter att du skickat din röst.

Cederhusen

Kategori: Nybyggnad
Arkitekt: BAU arkitekter
Beställare: Bolite AB

Motivering:

Ett bostadshus helt i trä som smälter in i omgivningen. Husen binder samman staden och naturen på ett fint sätt och skapar med få material en stor variation i uttryck. Med sina långa balkonger och gemensamma takterrass får alla i huset nära till naturen och utsikt över ett framväxande Vega.

Pop-up park Poseidons torg

Kategori: Anläggning
Arkitekt: Topia landskapsarkitekter
Beställare: Haninge kommun/Stadsbyggnadsförvaltningen park och natur

Motivering:

Genom att möblera torget med tillfälliga sittplatser och planteringar ges möjlighet för torget att leva upp till sin potential och vara en populär mötesplats för soliga dagar. Ett spännande sätt att tillfälligt testa platsens möjligheter i skala 1:1.

Vikingaskolan

Kategori: Nybyggnad
Arkitekt: Norconsult
Beställare: Tornberget

Motivering:

Det svarta tegelfasaden med sina stora fönsteröppningar och burspråk ger skolan en tydlig karaktär. Två volymer i vinkel som skapar en sammanhållen och samtida arkitektur. Skolgården knyts på ett fint sätt samman med Eskilsparken och det finns plats för lek för alla även efter skolan stängt.

Kontakt för den här sidan: info@haninge.se

Senast uppdaterad: 8 oktober 2019