Stadsodla på parkmark - Låna ett stadsodlingspaket

Vattenkanna. Foto: Marcus Lundstedt/Bildarkivet Foto: Marcus Lundstedt/Bildarkivet

Odling är en populär hobby, och många längtar efter att få så och skörda egna blommor och grönsaker. Stadsodling har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det är en trend som vi på park och natur gillar. Odling på parkmark skapar både möten mellan människor och bidrar till större biologisk mångfald. Därför lånar vi ut stadsodlingspaket till våra kommuninvånare. 2020 års stadsodlingspaket är fulltecknade.

Vad är ett odlingspaket

Med ett odlingspaket kan du odla även om du saknar trädgård. Vi på park och natur vill ge alla odlingssugna chansen att stadsodla på vår parkmark.

Vi har 10 stycken stadsodlingspaket som vi lånar ut till dig som vill odla på parkmark. Paketet består av en eller två odlingslådor och jordsäckar att fylla lådorna med. Din odling sköter du helt själv och du ordnar själv med frön, plantor, redskap och allt arbete. Skörden tillhör dig, men platsen där lådorna står fortsätter vara tillgänglig för alla.

Så här går det till

Om du är intresserad av att låna ett stadsodlingspaket så fyller du i anmälningsformuläret här nedan. Vi kontaktar dig för att komma överens om en bra plats för dina odlingslådor och tecknar ett avtal om tillfällig odling. Odlingslådorna och jorden hämtar du hos oss på Anläggarvägen i Handen.

I upplåtelseavtalet, som du hittar i grå ruta, finns mer detaljerad information.

Observera att fält med * är obligatoriska att fylla i.

Stadsodlingspaket 2021

Jag är intresserad av att få veta mer om stadsodlingspaketet och eventuellt låna ett.

Alla fält med * (stjärna) är obligatoriska och måste fyllas i för att ditt meddelande ska skickas iväg. Du har gjort rätt när du dirigeras om till en Tack-sida efter att du skickat iväg ditt meddelande.

Kontakt för den här sidan: stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 8 juni 2020