Energi- och klimatrådgivningen

Har du funderingar kring hur du kan påverka din energianvändning vilken uppvärmningssystem du ska välja eller vilka energibidrag som går att söka? Då vet du väl om att du kan få en opartisk och kostnadsfri rådgivning i energi- och klimatfrågor?

Haninge kommun erbjuder i samarbete med 27 kommuner rådgivning till enskilda medborgare, organisationer, skolor och företag.

Du kan bland annat få råd om:

  • Hur du sänker din energianvändning
  • Hur du minskar kostanden för uppvärmning
  • Hur du kan minska din miljöpåverkan
  • Hur du bygger energieffektivt

På Energimyndighetens och Energi- och klimatrådgivningens hemsidor kan du få massor av tips och råd för att minska din elförbrukning. Energimyndigheten gör dessutom tester på allt från julgransbelysning till bergvärmepumpar för att se vilka som drar minst el och ger bäst resultat. Eftersom Energi- och klimatrådgivningen är opartiska kan de inte rekommendera något specifikt märke eller installatör. De gör heller inga beräkningar för dimensionering av installationer.

Energi- och klimatrådgivningens webbplats

Energimyndighetens webbplats

Låna elmätare gratis

Du kan låna kommunens elmätare och kontrollera hur mycket el dina hushållsapparater förbrukar både under användning och i stand-by läge.  Testa till exempel kyl, frys, mikrovågsugn, TV och dator med mera.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 mars 2016