Aktuellt bygga, trafik och miljö

Banner för Bilfria veckan

2021-06-14
Bilfria veckan i grundskolan

Hur många steg kan du ta på en minut? Detta undersöktes, andra typer av stegräknartävlingar genomfördes och mycket annat skoj hände under den bilfria veckan, som var temat i kommunens grundskolor, den 31 maj-4 juni.

Gång- och cykelbana med symboler i marken

2021-06-09
Ytterligare satsning på kommunens gång- och cykelinfrastruktur

Haninge kommun har fått ytterligare del av stadsmiljöavtalet från Trafikverket och tilldelas drygt 19,7 miljoner kronor för att bredda det regionala cykelstråket mellan Handen och Västerhaninge samt för att bygga två cykelgarage vid Vega pendeltågsstation.

Badtofflor i sanden i vattenbrynet

2021-06-09
Ny besökskarta och ny cykelkarta för Haninge

Tips till dig som är nyfiken på kommunen och vill upptäcka våra fina besöksmål eller kanske hitta nya platser. Nu finns både en ny besökskarta och en ny cykelkarta. Bägge kartorna hittar du i biblioteken i kommunen samt i kommunhuset. Besökskartan kommer även att finnas på andra platser runt om i Haninge.

Visionsbild Södra kvarteren. Vy söder om korsningen S:a Jordbrovägen/Moränvägen

2021-05-17
Nu startar samrådet för nytt centrum i Jordbro

Den 17 maj-25 juni pågår samrådet för den andra etappen i utvecklingen av Jordbros centrala delar. Detaljplaneförslaget rymmer ett nytt centrum i ett attraktivt läge vid Jordbro pendeltågsstation med offentliga rum, ny bussterminal, cirka 270 bostäder och förskola. Samt ett nytt allaktivitetshus för bland annat kultur- och föreningslivet för att fortsätta arbetet med att skapa en levande stadsdel.

Pojke och flicka sitter på en bänk bland blommande tulpaner

2021-05-14
Nu blommar det i Haninge

Pop up-parken på Poseidons torg har precis fyllts på med krispiga tulpaner, narcisser och ståtliga kejsarkronor. För fjärde året i rad blomstersmyckas pop up-parken framför Kulturhuset, en favoritplats för många Haningebor. Här kan du sitta och njuta av solen och titta på folklivet och det goda livet i Haninge. Detta är en av de blomstrande aktiviteter som planeras runt om i Haninge i år.

2021-05-03
Vilket projekt vill du nominera till Haninge arkitekturpris 2021?

Har du en favoritbyggnad, ett torg, en lekplats eller någon annan plats i Haninge som du tycker har blivit väldigt bra? Så bra att du tycker det bör inspirera andra och ha en möjlighet att vinna Haninge arkitekturpris i år? Om ditt favoritprojekt har färdigställts under perioden 2018-2020, så kan du nominera det till Haninge arkitekturpris.

Felanmälan

Meddela oss om du upptäcker fel och brister i vår utemiljö, exempelvis klotter, nedskräpning, trasig belysning eller brister i snöröjningen.

Felanmälan

Akut fel?
Om det är ett akut fel, ring kommunens växel 08-606 70 00.

SMOHF

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (SMOHF)

Ett kommunalförbund med Haninge, Nynäshamn och Tyresö som medlemmar. Förbundets uppdrag är att bedriva den prövning och tillsyn som kommunerna är skyldig att utföra enligt miljöbalken, livsmedelslagen och angränsande lagar, förordningar och föreskrifter.

Läs mer om SMOHF...

Senast uppdaterad: 14 april 2021