Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Aktuellt bygga, trafik och miljö

2021-05-03
Vilket projekt vill du nominera till Haninge arkitekturpris 2021?

Har du en favoritbyggnad, ett torg, en lekplats eller någon annan plats i Haninge som du tycker har blivit väldigt bra? Så bra att du tycker det bör inspirera andra och ha en möjlighet att vinna Haninge arkitekturpris i år? Om ditt favoritprojekt har färdigställts under perioden 2018-2020, så kan du nominera det till Haninge arkitekturpris.

Familj med cyklar längs en gångväg i skogsmiljö

2021-04-27
Utan bilen dealen är igång

Att välja cykeln för resor under milen är något av det klimatsmartaste du kan göra! Mellan den 8 april-23 juni skippar 20 familjer från Stockholmsregionen bilen under milen. Två av familjerna som deltar i projektet bor i Haninge: Maddy och Ludvig och deras tre barn samt Anna och hennes två barn. Kika in under #utanbilendealen för att följa deras och alla andra familjernas cykeläventyr.

Haninge kommun vinnare av NTF's GuldTriangel. Tobias Hammarberg (L), Meeri Wasberg (S) och Petri Salonen (C)

2021-04-15
Haninge kommun vinnare av GuldTriangeln 2021

Haninge kommun får det prestigefyllda priset från NTF för sin målsättning att skapa säkrare och tryggare skolvägar för att öka barns mobilitet och för att minska antalet resor till och från skolan med bil. Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande tog emot priset under NTF:s digitala kongress den 14 april. Prisutdelare var infrastrukturminister Tomas Eneroth. Med på prisutdelningen var även stadsbyggnadsnämndens ordförande Petri Salonen (C), grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg (L) samt Helena Hartzell, trafikchef i Haninge.

Felanmälan

Meddela oss om du upptäcker fel och brister i vår utemiljö, exempelvis klotter, nedskräpning, trasig belysning eller brister i snöröjningen.

Felanmälan

Akut fel?
Om det är ett akut fel, ring kommunens växel 08-606 70 00.

SMOHF

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (SMOHF)

Ett kommunalförbund med Haninge, Nynäshamn och Tyresö som medlemmar. Förbundets uppdrag är att bedriva den prövning och tillsyn som kommunerna är skyldig att utföra enligt miljöbalken, livsmedelslagen och angränsande lagar, förordningar och föreskrifter.

Läs mer om SMOHF...

Kontakt för den här sidan: stadsbyggnad@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 april 2021