Aktuellt bygga, trafik och miljö

Illustration Trafikkalenderns gå- och cyklatävling

2021-09-16
Det är dags att anmäla sig till höstens gå- & cyklatävling

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

Kollage av akter som ska delta i minifestivalen i Handen

2021-09-09
Minifestival på Poseidons torg och invigning av Kulturhusparken

På lördag den 11 september är det minifestival på Poseidons torg och i Kulturhuset i Handen. Minifestivalen bjuder bland annat på vertikala uppträdanden i träden, ett verkligt men overkligt tv-spel med danskollektivet Arkeolog8 och vi får följa med på en jazzresa med Fri Luft. Vi inviger också Kulturhusparken, delar ut kulturstipendier och har en finsk bok-release.

Pappa och dotter cyklar till skolan

2021-09-08
Tillsammans skapar vi tryggare skolvägar

Haninge kommun jobbar med Säkra skolvägar för att skapa en säker och trygg trafikmiljö runt omkring skolorna. Projektet bygger på ett samarbete mellan skolorna och kommunen. Även du som förälder kan bidra till tryggare skolvägar genom att aktivt välja smarta resval, det vill säga att gå eller cykla till skolan med ditt barn. Ju färre bilar, desto säkrare miljö.

Man och barn cyklar på en lådcykel

2021-07-09
"Man kan transportera allt i lådcykeln"

Nu är Utan bilen-dealen i mål. För Haninge-familjen Maddy och Ludvig Hedman med barn har Utan bilen-dealen varit lyckad och de har bytt ut kortare bilresor mot cykel cirka 20 gånger i veckan och cyklat en totalsträcka på ca 45 kilometer per vecka. På det stora hela har de minskat sina korta resor med bil med 92 procent.

Kulturhusparken i Handen

2021-06-30
Handens nyaste park – Kulturhusparken är klar

Det är skogspartiet bakom Kulturhuset som under vintern och våren har arbetats om till park. Upprustningen av skogspartiet har skett genom en varsam förädling av området med fokus på att stärka upplevelsen av omhändertagen park med vistelsekvaliteter och av ökad trygghet.

Banner för Bilfria veckan

2021-06-14
Bilfria veckan i grundskolan

Hur många steg kan du ta på en minut? Detta undersöktes, andra typer av stegräknartävlingar genomfördes och mycket annat skoj hände under den bilfria veckan, som var temat i kommunens grundskolor, den 31 maj-4 juni.

Felanmälan

Meddela oss om du upptäcker fel och brister i vår utemiljö, exempelvis klotter, nedskräpning, trasig belysning eller brister i snöröjningen.

Felanmälan

Akut fel?
Under kontorstid: Ring kommunens växel 08-606 70 00
Övrig tid: Se kommunens journummer

SMOHF

Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (SMOHF)

Ett kommunalförbund med Haninge, Nynäshamn och Tyresö som medlemmar. Förbundets uppdrag är att bedriva den prövning och tillsyn som kommunerna är skyldig att utföra enligt miljöbalken, livsmedelslagen och angränsande lagar, förordningar och föreskrifter.

Läs mer om SMOHF...

Senast uppdaterad: 23 augusti 2021