Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utbytesprogram för elever och lärare på Fredrika Bremergymnasiet

2021 blev Fredrika Bremergymnasiet beviljat tillgång till de EU-kommissionsfinansierade programmen. Det innebär att personal och elever kan söka utbildning, praktik och undervisning i andra europeiska länder som ger kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte.

Bild på Europeiska kommissionens emblem med texten: finansierat av Europeiska Unionen Foto: Europeiska kommissionen

Skolan är med i programmet för att kunna:

  • utveckla verksamheten med innovativa undervisningsformer
  • hämta inspiration
  • utveckla utbildningen för eleverna
  • ge eleverna erfarenhet av möte med andra kulturer och länder.

Elever som deltar i programmet utvecklas som personer och får nya perspektiv. De blir mer delaktiga samtidigt som de får uppleva annan kultur, språk och miljö genom utbildning och praktik. Skolpersonalen kan undervisa, gå en kurs eller jobbskugga, både på plats och digitalt.

Programmet är beviljat till 2027

Den godkända ackrediteringen ger alltså Fredrika Bremergymnasiet tillgång till Erasmus fram till 2027. Skolan har nu lämnat in budgetansökan för aktiviteter kommande läsår. Sedan påbörjas arbetet med att planera för lärare att skugga kollegor i andra länder, lärare att besöka partnerskolor för att planera för elevutbyten för våren 2023 och arbetet med lärare att delta i internationella kurser. 

Om Erasmus

I Erasmus deltar alla EU:s medlemsländer samt Island, Liechtenstein, Norge, Nordmakedonien, Serbien och Turkiet.

Mer information om Erasmus finns på utbyten.se

Senast uppdaterad: 17 april 2023