Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Elever som är nya i Sverige och bor i Haninge

Elever som är nya i Sverige har rätt till att träffa en pedagog som kartlägger elevens skolbakgrund och en specialistsköterska för att göra en hälsoundersökning.

En pojke och en flicka på en skolgård. Foto: Mostphotos
  • Eleven behöver inte ha fullständigt personnummer för att få börja skolan i Haninge kommun.
  • En tolk finns med vid besöken hos pedagog och specialistsjuksköterska.
  • Elever som ska börja grundskolan (från årskurs 1) och gymansiet träffar först en pedagog som gör en pedagogisk kartläggning. Därefter träffar eleven en specialistsjuksköterska för ett hälsobesök. Föräldrar, släktingar, god man, skolpersonal eller andra kontaktpersoner kan kontakta utbildningsförvaltningens centrala enheter (UCE) för att boka in besöken.
  • Elever som ska börja förskoleklass träffar enbart en specialistsjuksköterska. Pedagog gör ingen kartläggning. Vårdnadshavare kontaktar själv en skola i Haninge kommun för att få skolplacering och utbildningsförvaltningens centrala enheter (UCE) att boka hälsobesök hos specialistsjuksköterska. UCE kontaktas i första hand via e-post.
  • Vårdnadshavaren kontaktar själv en skola i Haninge kommun om den nyanlända eleven redan gått en tid i svensk skola. Vårdnadshavare behöver då inte kontakta Utbildningsförvaltningens centrala enheter (UCE).

Kontakt till utbildningsförvaltningens centrala enheter, UCE

Boka tid till pedagog eller specialistsjuksköterska:

E-post: nyanland@haninge.se
Telefon: 08-606 93 66
Adress (ring alltid före besök):  Marinens väg 30, plan 7 (ovanför Söderbymalmsskolan)

Vid frågor till specialistsjuksköterskan gällande hälsobesöket:
Telefon: 08-606 51 52 eller 08-606 79 66

Senast uppdaterad: 10 april 2024