Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lärarhandledning till Släng rätt i toalett

Visste du att varje år arrangeras internationella världstoalettdagen den 19 november på initiativ av FN? Vi har tagit fram en lärarhandledning där du tillsammans med dina elever kan lära er mer om vattnets väg i samhället samt om vatten och avloppsrening.

Släng rätt i toalett, endast kiss, bajs och toalettpapper i toaletten inget annat! Släng rätt i toalett Foto: Haninge kommun

Hej lärare i årskurs fyra!

Lärarhandledningen är framtagen utifrån Haninge kommuns kampanj Släng rätt i toalett med syfte att sprida kunskap om att endast kiss, bajs och toalettpapper får spolas ner i toaletten - inget annat.

Kampanjen pågår från och med den 1 oktober fram till den internationella världstoalettdagen den 19 november 2018. Vi vill att alla elever i årskurs fyra arbetar med ämnet under denna period.

Häftet innehåller fem övningar som är enkla att genomföra tillsammans. Du väljer själv om alla övningar ska utföras eller endast några enstaka. Gör det som passar bäst för dig och dina elever.

Tillsammans med lärarhandledningen får du också informationsmaterial som eleverna kan ta med sig hem till familjen.

Längst bak i handledningen hittar du exempel på hur kampanjen och övningarna kopplar till läroplanen.

Vi önskar dig och din klass intressanta och lärorika lektioner.

Kampanjen är ett samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningens avdelning för vatten och avlopp, Kultur- och fritidsförvaltningens Miljöverkstan, Utbildningsförvaltningen samt Tornberget.

Kontakt

Patrik Swede
Biolog/Pedagog
08-606 81 99
patrik.swede@hanínge.se

Karina Alvarez Persson
Miljöingenjör, VA-avdelningen
08-606 70 00
karina.alvarezpersson@haninge.se

Senast uppdaterad: 19 november 2018